Direktlänk till inlägg 26 april 2011
I Sundsvall där jag bor, har två tjejer öppnat ett café ganska nyligen som verkar supermysigt. Cafélokalen ligger i ett vanligt hus och man fikar i vardagsrummet. Man kan köpa brödportioner och de har lite av "sju sorters kakor-tänket". I artikeln om cafét där jag hittade det här receptet så sa en av dem: "Man ska få fika tills man känner sig nöjd". Sånt gillar jag eftersom jag är kak-omättlig
Det heter Café Omtanken och ska definitivt provas i sommar!
Lingonrutor Ca 20 st
4,5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
150 g mjukt smör
1 ägg
2 dl söt lingonsylt
Strössel:
1,5 dl havregryn
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
1. Blanda mjöl, socker och bakpulver.
2. Blanda ner smöret och sedan ägget och blanda/knåda ihop degen (den ska vara smulig)
3. Tryck ut smeten i en långpanna (20*30cm) med bakplåtspapper.
4. Bred över lingonsylten.
5. Smält smöret till strösslet.
6. Blanda de torra ingredienserna med varandra och blanda i smöret.
7. Strö strösslet över lingonsylten.
8. Grädda i 200 grader i 20 min (längre temp och kortare tid i varmluftsugn)
9. Låt kakan svalna innan du skär den i fyrkanter.
Ät som den är eller servera med vispgrädde och kolasås. Det gjorde vi alltid när jag jobbade på ett café i stan. Kombinationen lingon och kola är fantastiskt god!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 |
6 |
7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 |
14 | 15 |
16 |
17 | |||
18 |
19 | 20 |
21 | 22 |
23 | 24 |
|||
25 |
26 | 27 |
28 |
29 | 30 |
||||
|