Direktlänk till inlägg 1 juni 2011
Igår var vi en sväng hos sambons mor och far. Och där hittade jag ett rulltårterecept i en Allerstidning. Så jag stal med mig lite rabarber hem och bakade min första rulltårta!
Den första omgången hamnade i soporna,
(gräddningsh-vete). Det stod 5 min i receptet, men det var en för mycket. Men jag gav inte upp, jag gav igen. Och då blev det tokgott! Rabarber håller på att bli en ny favvo och den här fyllningen var super! Jag måste nog säga att hittills är detta det recept som bäst passar här på bloggen, enkelt och tokgott!
Sötsyrlig rabarberrulltårta ca. 12 bitar
3 ägg
½ tsk vaniljsocker
3/ 4 mjöl
½ dl potatismjöl
1½ tsk bakpulver
strösocker
Fyllning:
300 g rabarber
1 ½ dl syltsocker
1 bit hel kanel
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader. Klä en långpanna (30x40 cm) med bakplåtspapper.
1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt vaniljsocker och vispa ner det.
2. Sikta i mjöl, potatismjöl och bakpulver och rör försiktigt smeten slät.
3. Häll smeten i långpannan och bred ut den så det blir jämt.
4. Grädda i 4 min, håll koll på den i ugnen.
5. Strö socker på den nygräddade bottnen.
6. Vänd bottnen upp och ner på ett nytt smörpapper. Lägg en bakduk över och låt svalna.
7. Skär rabarbern i bitar och lägg i en kastrull. Häll över strösockret och lägg i kanelbiten.
8. Koka upp under omrörning så att sockret smälter. När sockret smält, rör inget mer, utan vicka istället på kastrullen då och då. Låt koka utan lock i ca. 5 min. Låt därefter svalna.
9. Montera: Dra bort bakpappret från den kalla bottnen och bred över rabarberfyllningen. Rulla ihop härligheten och låt den vila en stund med skarven neråt, inlindad i bakpappret.
Sommartårta! Fyllningen var supergod, funkar även perfekt som sylt!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 |
5 | |||||
6 |
7 |
8 |
9 | 10 |
11 | 12 | |||
13 |
14 | 15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 | 22 |
23 | 24 |
25 | 26 |
|||
27 |
28 |
29 | 30 |
||||||
|