Direktlänk till inlägg 30 november 2011

Mammas mockarutor!

Av enkakaiugnen - 30 november 2011 11:00

      

Nu har jag i och för sig utropstecken efter alla mina kakor här på bloggen men den här förtjänar det extra mycket. Det är min mammas variant på Mockarutor. Den här kakan finns i hur många variationer som helst och jag har bakat flera olika. Men den här slår till och med Leilas variant på mockarutor. Det är precis lagom chokladsmak och glasyren är verkligen den bästa jag smakat! Så prova den, om ni ledsnar på saffran, pepparkakskryddor och glöggsmaker i julstöket!

Kika gärna in här också, här är samma recept men med ett annat utseende! Kärleksmums.


Mammas mockarutor! 1 plåt, ca. 25 bitar

Kaka:

3 ägg       

4½ dl socker

225 smör

2,25 dl mjölk

6 dl mjöl

2 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

3 tsk bakpulver

50-100 g grovt hackad choklad


Chokladglasyr:

1½ msk smör

1 tsk vaniljsocker

2 dl florsocker

2 msk kallt kaffe

1½ msk kakao

Kokos till garnering


Gör så här:

1. Vispa ägg och socker fluffigt.

2. Smält smöret.

3. Blanda de torra ingredienserna noggrannt och rör ner dem i äggsmeten.

4. Tillsätt smöret och mjölken och blanda ordentligt.

5. Rör i den hackade chokladen och häll smeten i en djup ugnsplåt klädd med bakplåtspapper.

6. Grädda i 200 grader i ca. 10-20 minuter.

Låt svalna.


Chokladglasyren:

1. Smält smöret.

2. Rör ner de övriga ingredienserna och rör till en slät smet (det är mycket släta smeter nu).

3. Bred glasyren över den avsvalnade kakan och strö över mycket kokos eller strössel.

4. Skär kakan i lagom stora rutor eller tryck ut bitar med pepparkaksformar.

Frys in och ta fram en dag när livet känns trist så blir det lite lättare!

 
 
Ingen bild

Ordförande

1 december 2011 21:21

Va fantastiskt att någon hittat det perfekta receptet på denna kaka. Då slipper jag leta. Denna ska jag prova att göra någongång :)

enkakaiugnen

2 december 2011 19:20

Gör det! Kul att Ordförande tittar in då och då, det ger liksom mer tyngd åt bloggen. Hoppas nu bara att det är rätt ordförande :)

 
Ingen bild

Susanne

18 december 2011 16:49

Nu blev jag sugen på mockarutor måste prova! men hur mycket hackad choklad ska det vara?
Tack för alla fina recept du lägger ut, jag tänkte även prova dina Bounty:)

enkakaiugnen

18 december 2011 16:54

Hej! Tack själv! :) Oj, nu såg jag att jag missat den måttangivelsen. Ska fixa det! Brukar ha i 50-100 g, lite beroende på hur mycket chokladsmak jag vill ha. Så man får prova sig fram lite. Men 50-100 på ett ungefär :)

 
Ingen bild

Bakerska

23 oktober 2012 19:45

Varning, baka inte efter detta recept. Ett helt fruktansvärt resultat. 6 dl mjölk...

enkakaiugnen

23 oktober 2012 19:55

Hej! Ledsen att det inte blev bra, det här är ett av mina favoritrecept! Tänkte att jag kanske skrivit fel i receptet, men om du kollar i receptlistan står det 6 dl mjöl, inte mjölk. Mjölken ska bara vara 2,25 dl.
Mvh // Lotta

 
Ingen bild

johanna

23 januari 2013 17:03

Men var står mängden hackad choklad ???

enkakaiugnen

23 januari 2013 21:46

Oops, ingenstans tyvärr! Det är ca. 50 g hackad choklad. Ska ändra det i receptet! Tack för påminnelsen!

 
Ingen bild

Eva

5 maj 2013 16:44

Denna kaka var toppengod...kanonrecept.. (förstod nästan det med hackad choklad)Detta recept är sparat ,,,,Men du kanske ska göra om så att du får in hackad choklad i receptet......

 
Ingen bild

pipa

10 november 2013 10:32

Hur många ägg

enkakaiugnen

15 november 2013 23:26

Hej! 3 ägg. Trevlig helg!

 
Ingen bild

elin

7 mars 2014 22:13

Dom var super goda,godaste mockarutorna jag har gjort!
Rekommenderar detta recept!

enkakaiugnen

8 mars 2014 21:04

Åh vad roligt att dom blev bra! Det är ett av mina favoritrecept också!

 
Ingen bild

Chrissan

15 mars 2014 09:18

Den blev super

enkakaiugnen

30 mars 2014 22:52

Vad roligt att det blev bra! :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - 13 april 2024 08:39

  Sällan har våren varit så efterlängtad. Vi har haft snö i ett halvår nu, sedan 20 oktober. Efter en evighetsvinter tar vi nu alla chanser att skotta gångar i den 1 meter djupa snön som fortfarande brer ut sig på gräsmattan. Så nu kan vi röra oss ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2011 >>>
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards