Direktlänk till inlägg 30 november 2011
Nu har jag i och för sig utropstecken efter alla mina kakor här på bloggen men den här förtjänar det extra mycket. Det är min mammas variant på Mockarutor. Den här kakan finns i hur många variationer som helst och jag har bakat flera olika. Men den här slår till och med Leilas variant på mockarutor. Det är precis lagom chokladsmak och glasyren är verkligen den bästa jag smakat! Så prova den, om ni ledsnar på saffran, pepparkakskryddor och glöggsmaker i julstöket!
Kika gärna in här också, här är samma recept men med ett annat utseende! Kärleksmums.
Mammas mockarutor! 1 plåt, ca. 25 bitar
Kaka:
4½ dl socker
225 smör
2,25 dl mjölk
6 dl mjöl
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
50-100 g grovt hackad choklad
Chokladglasyr:
1½ msk smör
1 tsk vaniljsocker
2 dl florsocker
2 msk kallt kaffe
1½ msk kakao
Kokos till garnering
Gör så här:
1. Vispa ägg och socker fluffigt.
2. Smält smöret.
3. Blanda de torra ingredienserna noggrannt och rör ner dem i äggsmeten.
4. Tillsätt smöret och mjölken och blanda ordentligt.
5. Rör i den hackade chokladen och häll smeten i en djup ugnsplåt klädd med bakplåtspapper.
6. Grädda i 200 grader i ca. 10-20 minuter.
Låt svalna.
Chokladglasyren:
1. Smält smöret.
2. Rör ner de övriga ingredienserna och rör till en slät smet (det är mycket släta smeter nu).
3. Bred glasyren över den avsvalnade kakan och strö över mycket kokos eller strössel.
4. Skär kakan i lagom stora rutor eller tryck ut bitar med pepparkaksformar.
Frys in och ta fram en dag när livet känns trist så blir det lite lättare!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 |
5 |
6 |
||||
7 | 8 |
9 |
10 |
11 | 12 |
13 |
|||
14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 | |||
28 |
29 |
30 | |||||||
|