I helgen har det bakats julgodis i ett hejdundrans tempo. Jag hade världens finaste småkusiner här som baksällskap och vi hann med att göra 5 olika sorter under dagen, som alla kommer upp här mycket mycket snart. Vi gjorde bland annat blåbärstryfflar, julkonfekt, polkabräck och chokladkola med polkagris. Dessutom gjorde vi (eller mest Sandra om man ska vara ärlig) Bounty-godisar! De blev tokgoda och smakar precis som bounty man köper. Snygga blev de också, hon har ju talang för att jobba med händerna och göra vackra saker. Kolla in hennes blogg så får ni se: mina tavlor! Annars tycker jag att ni ska baka bountys! Här är receptet:
Bountygodis
50 g smör
½ dl ljus sirap
½ dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 påse kokosflingor (200g)
200 g mjölkchoklad (t.ex. marabou)
Gör så här:
1. Blanda allt utom kokos i en tjockbottnad kastrull.
2. Koka tills att smeten tjocknat (ca. 10 min beroende på temperatur).
3. Rör ner kokosen i smeten.
4. Häll upp smeten på ett bakplåtspapper och ställ in den i kylen i ca. en timme (så den stelnar).
5. Skär dem i bitar (i pralinstorlek).
6. Smält chokladen i vattenbad eller i micron.
7. Doppa kokosbitarna i chokladen och låt dem ställna på bakplåtspapper (använd t.ex en gaffel).
8. Förvara i en burk i kylen eller frys in dem!
Ta fram till Kalle anka på julafton!
Annelie
7 december 2011 21:54
Oj,vilka läckra godisar ni gjort,ser helt fantastiska ut. Jag hoppas att dessa dyker upp på julens gottbord i Allsta så att man får smaka....
enkakaiugnen
8 december 2011 18:55
Yes, det gör dom, jag lovar! :)
KarinW
8 december 2011 22:06
Hjälp vad mycket smarrigt du gjort!! Jag tänkte också göra bounty men mitt recept är helt annorlunda, kanske testar jag ditt!
Ha en trevlig helg!
http://chiliconkarin.blogg.se
enkakaiugnen
9 december 2011 15:30
Då ska jag kika efter ditt! Kul att se nya varianter. Sen är jag väldigt sugen på att prova dina 7 layer bars också! :)
KarinW
8 december 2011 22:09
Nu fattar jag att du bor i Sundsvall (när jag läste Allsta, där bor förresten min dotters svärmor)vad kul, tror inte det är så många matbloggare från våra krokar?!
http://chiliconkarin.blogg.se
enkakaiugnen
9 december 2011 15:32
Ja, det stämmer men är från Allsta från början, så nu blir jag lite nyfiken på vem svärmor är ;) Har inte heller sett så många norrländska matbloggare, men vet att det finns en tjej som gör väldigt fina tårtor och muffins här också. Kommer inte på adressen däremot...
KarinW
18 december 2011 12:18
Hallå där nu har jag gjort dina bountys och de blev tokgoda så ditt recept var mycket bättre! Min länkning fungerar inte från min dator men jag grejar det från jobbet till veckan.Min dotters pojkvän heter Adam Snith och hans mamma heter Mona. Jag ha läst en jättebra blogg från stan men glömt adressen helt och för flera år sedan så var det ett gäng tjejer som hette Mungbönorna som också bloggade. Ha en trevlig helg!
http://chiliconkarin.blogg.se
lina
24 oktober 2012 19:52
hejhej!
Dom plev super goda. Jag använde inte all kokos och chokladen räckte inte riktigt så jag tippsar om att köpa lite extra choklad om ni ska gör dessa. Dom blev riktigt goda :) tack för receptet!
enkakaiugnen
25 oktober 2012 21:47
Hej! Vad kul att dom blev bra och att du gillade dom! Tack för kommentaren, är så kul att höra vad andra tycker om recepten. Trevlig helg!