Direktlänk till inlägg 29 juli 2012

Smultronmuffins!

Av enkakaiugnen - 29 juli 2012 20:45


       

I onsdags när vi var på hjortronjakt i Stödeskogarna så sprang vi på ett helt gäng med smultron, det var hur mycket som helst! Jag har aldrig sett så mycket smultron innan och aldrig plockat smultron på det sättet, på samma sätt som blåbär. Jag har helt enkelt aldrig hittat så mycket innan, så vi blev eld och lågor båda två (vi har vissa skogsnördstendenser ja). Vi plockade en liter innan vi gick vidare men det var lite svårt att slita sig. Jag har svårt att komma på någonting som är godare än smultron, det är den bästa smak jag vet och riktigt exklusiv eftersom den är så svår att få tag i (fast det kanske bara är här i Norrland?).

Hur som helst så ville jag ju baka nånting av dem medan de var färska så det fick bli smultronmuffins. Så här gjorde jag.


Smultronmuffins 12 st

3 ½ dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

lite salt

2 ekologiska ägg

2, 25 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

100 g smör

½ dl mjölk

½ dl vaniljkesella

3 dl smultron + ½ dl till garnering

pärlsocker


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

1. Blanda mjöl, bakpulver och salt ordentligt i en bunke.

2. Smält smöret och rör därefter ner mjölk och kesella i smöret.

3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Vispa därefter när smörblandningen i äggsmeten.

4. Rör ner mjölblandningen med en slev, rör tills det blir slätt.

5. Rör ner i smultronen smeten.

6. Ställ formar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Strö några smultron över varje muffins och tryck ner dem lite.

7. Strö lite pärlsocker över varje muffins och grädda mitt i ugnen i ca. 25 minuter. Känn efter med en sticka att de är klara.


 
 
Katarina

Katarina

30 juli 2012 03:40

Smulton är så gott! Fina muffins du bakat!

http://hovkonditorn.blogspot.com

 
Ingen bild

uffe

31 juli 2012 12:22

Rötmånadsbullar! Uffe utan sitt entourage får till bullar som funkar utmärkt till gin&tonic om du råkar ha slut på kaffe. Dom duger även till surströmming. Snacka om flexibilitet. Okej, även om bullarna har extremt lång hållbarhetstid så måste jag kasta in några i frysen. På återhörande.

enkakaiugnen

31 juli 2012 21:51

Hmm...spännande och ganska kryptiskt va? Tror jag vill smaka en! Faktum är att även jag snott ihop en bröddeg ikväll! Kanske dags för avsmakning, en leverans åt båda hållen?

 
Ingen bild

Nancy A

1 augusti 2012 18:34

Mums, vad gott det ser ut!!! Det ska jag prova:)

http://tankar-om.bloggplatsen.se/

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - 13 april 2024 08:39

  Sällan har våren varit så efterlängtad. Vi har haft snö i ett halvår nu, sedan 20 oktober. Efter en evighetsvinter tar vi nu alla chanser att skotta gångar i den 1 meter djupa snön som fortfarande brer ut sig på gräsmattan. Så nu kan vi röra oss ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards