Eftersom jag bakar en hel del och gärna vill göra det också så behöver jag ju nånstans att göra av allt ätbart. Dom här muffinsarna ska till ett hemligt ställe som faktiskt inte drabbats av mina sötsaker än. Mer säger jag inte. Det är hur som helst ett grundrecept på muffins som jag gillar väldigt mycket och som jag gör ganska ofta. För att inte blåbären ska sjunka ner så mycket i varje muffins kan man rulla dem i lite potatismjöl innan man stoppar ner dem. Här är receptet.
Grundrecept muffins - men med blåbär!
2 ekologiska ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1 /2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
lite salt
Skal och saft av ½ citron
1 dl blåbär
Ev. lite potatismjöl
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Tina blåbären och lägg dem på ett hushållspapper så de rinner av lite.
2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och fluffigt.
4. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten. Rör därefter ner mjölblandningen och rör till en slät smet.
5. Blanda i rivet skal och saft av en halv citron.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Rulla ev. blåbären i potatismjöl och lägg några i varje form.
8. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 - 20 minuter. Låt svalna.
Klart!

uffe
5 november 2012 13:45
Bloggen är bättre än någonsin. Uffe o h e har varit lite osynliga i höst. Det beror på att vi besökt brödmässor i ex.vis Tyskland - Baken-Baken och Bollnäs ( trehundrafyrtioelva recept på Snoddas-kakor.) Intressant. Dessa muffins får det att vattnas i munnen på hela entouraget. Återkommer i ämnet.
enkakaiugnen
9 november 2012 23:38
Trevligt med brödresor! Bakar entouraget nu för tiden? Om inte så borde ni det, det gör en glad! Ser fram emot att höra vad ni bakar nästa gång!
enkakaiugnen
9 november 2012 23:39
Hej! Det är absolut okej, bara roligt att bli länkad! Ha en trevlig helg du med!