Direktlänk till inlägg 2 juni 2013
Bakkväll blev det ikväll. Pain au chocolat och rabarbermuffins. Det här receptet på muffins är perfekt om man ska baka till många eller inte vill att det ska kosta för mycket. Sen kan man ju såklart lyxa till det med vad man har i dem. Här är receptet.
Rabarbermuffins Ca. 16 st.
3 ägg
3 dl socker
3,3 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1,1 dl kokande vatten
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner det i äggsmeten.
Rör i, vispa inte.
3. Blanda sist ner det kokande vattnet och rör till en slät smet.
4. Fyll muffinsformar till 2/3 med smet.
5. Lägg ca. 1 tsk sylt på varje muffins och rör om så sylten hamnar under smeten.
6. Strö lite pärlsocker över varje muffins och grädda i ca. 12 minuter.
Klart!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 | 14 |
15 | 16 |
|||
17 | 18 |
19 | 20 | 21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 | 27 | 28 |
29 |
30 | |||
|