Direktlänk till inlägg 6 oktober 2013
Den här kakan kräver sin ätare så att säga. Om man är en sån som kan tänka sig en "slät kopp" så kan man titta åt ett annat håll nu för här kommer maxdosen av fett och socker, insvept och utklädd i en massa choklad och kola. Riktigt goda och riktigt söta. Choklad och kola i en liten kombination och att den är så liten är nog nyckeln till att den är god, för skulle den vara större skulle nog till och med jag ge upp efter ett tag. En perfekt julkaka tycker jag, och en perfekt kaffekaka.
Minichokladsandwich med kolafrosting Ca. 25 st
150 g varmt smör
3 dl strösocker
1 äggula
3,5 dl mjöl
1,2 dl kakao
1 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
Kolafrosting:
0,5 dl kolasås
150 g smör
3,5 dl florsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa ihop smör och socker så det blir vitt och fluffigt. Rör ner äggulan. Ställ åt sidan.
Rör ihop mjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt i en annan bunke.
Rör ner mjölblandningen i den första bunken och rör ihop allt till en jämn smet.
Lägg bakplåtspapper på en plåt. Forma bollar av degen med hjälp av en tesked och lägg dem på plåten, inte för nära varandra. (2,5 cm mellan)
Grädda i 4 minuter och vänd sedan plåten. Grädda i 4 minuter till.
Ta ut plåten ur ugnen och lägg bakplåtspappret med kakorna på, på en arbetsbänk.
Platta till kakorna lite och låt dem sedan kallna på galler.
Frosting:
Vispa ihop smör och kolasås. Vispa ner florsockret lite i taget.
Bred lite frosting på en avsvalnad kaka och lägg en annan på.
Klart!
Imorn är det en spännande dag för En kaka i ugnen och dess skapare. Wish me luck!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
5 |
6 | ||||
7 |
8 |
9 | 10 |
11 | 12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|