
Testade en ny variant av Leilas chocolate chip cookies idag. De går jättefort att göra vilket är ett krav nu när jag bakar. Jag rörde ner lite kakao också för att få mer chokladsmak. Glömde dock ägget i min iver men det gick fint ändå. Goda kakor med en stark chokladsmak. Receptet kommer som sagt från
Leila.se men är lite omgjort.
Cookies med choklad Ca. 20 st
125 g mjukt smör
1 dl råsocker
1 ekologiskt ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl havregryn
1/2 tsk bakpulver
1-2 msk kakao
1/4 tsk salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
Gör så här:
1. Vispa smör och råsocker krämigt och rör i ägget.
2. Blanda vetemjöl, havregryn, kakao, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten.
3. Hacka chokladen grovt och blanda i degen.
4. Forma degen till en rulle (cirka 5 cm i diameter) och rulla in den i bakplåtspapper eller plastfolie. Frys den sedan i cirka 30 minuter.
5. Sätt ugnen på 180 grader.
6. Skiva rullen i 1 cm tjocka skivor och lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper.
7. Grädda kakorna gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.