Direktlänk till inlägg 14 december 2018
Här kommer en favorit - snabbgjord och supergod! Trillingnötter är min favoritpralin i Alladinasken, så det är ju alla tiders att man kan göra ett helt gäng själv och gömma undan. Det är bara två ingredienser och de blev riktigt goda! Smaken beror såklart på vilken choklad man använder. Vi använde Marabous ljusa bakchoklad och då blev smaken på trillingnötterna väldigt lik den i Alladinasken. Men vill man ha mörkare choklad så går ju det också.
Trillingnötter Ca. 40 st.
200 g god choklad.
2 dl hasselnötter
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 g (varmluft).
1. Lägg hasselnötterna på en plåt med bakplåtspapper och ställ dem i ugnen i ca. 10 min, tills de fått lite färg.
Låt svalna.
2. Smält chokladen i vattenbad (djuptallrik över en kastrull med kokanden vatten).
3. Lägg hasselnötterna i en ren handduk och gnugga bort skalet från nötterna. Lägg nötterna i en skål.
4. Häll den smälta chokladen över nötterna och klicka ut dem tre och tre tillsammans på ett nytt bakplåtspapper. Lägg lite extra smält choklad på dem så de håller ihop.
5. Ställ i kylen en stund så de stelnar.
6. Smält vit eller mörk choklad i vattenbad. Ringla chokladen över pralinerna och låt dem svalna.
Klart!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | 15 |
16 | |||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|