Müslidags igen! Det känns som jag rostar müsli hela tiden nu, har väl att göra med att jag äter en hel del müsli också. Men det är kul att göra och det luktar så himla gott hemma så jag klagar inte. Den här gången testade jag en ny sorts flingor: dinkelflingor. Jag smaksatte också på ett nytt sätt, med bittermandelarom. Gillar mandelsmaken, men tycker inte att den kom fram så jättetydligt, trots stor mängd droppar. Det blir fler nästa gång! Men god blev den i alla fall.
Dinkelmüsli ca. 1,5 liter
4 dl dinkelflingor
4 dl rågflingor

3 dl blandade naturella nötter
1,5 dl solrosfrön
1 dl kokos
½ dl rårörssocker
1,5 msk mald kanel
½ msk ingefära
1 dl vatten
1 apelsin - saften
½ dl rapsolja
8-10 droppar bittermandelarom
Russin
Gör så här:
Sätt ugnen 200 grader.
1. Blanda flingor, frön, nötter, socker och kryddor i en bunke.
2. Blanda saften från apelsinen med vatten och rapsolja - rör noga. Droppa i bittermandeldropparna.
3. Häll vätskan över och grynblandningen och blanda ordentligt.
4. Häll ut på en plåt. Rosta i ca. 25 min, rör om FLERA gånger.
5. Låt kallna på plåten. Blanda sedan ned russinen och förvara i burk med lock.
Perfekt en solig söndagsmorgon på balkongen...

eller en regnig trist tisdag. Och en halvbra dag som mellis, eller i scones! Ja, när som helst egentligen...
enkakaiugnen
24 augusti 2011 09:06
Ja, jag gillar den här sorten :) Men det smakar inte så mycket apelsin, misstänker att den mest är med för saftens skull så man ska kunna rosta den bättre. Men lite rivet skal i brukar ju verkligen smaksätta, kanske ska testa det här nästa gång :)
Åsa
23 augusti 2011 21:37
Javisst! Vem som helst kan ladda ner en banner från UNICEF. Och så länkar man såklart tillbaka till UNICEF om man klickar på bilden. <a href="http://www.unicef.se/stod-oss/ladda-ner-banners">Kika här</a> där det finns några att välja mellan.
Men det här med kaka i ugnen - jag som ska låta bli precis allt det goda som finns i din blogg! Måste nog kila vidare innan sockersuget blir för stark ;)
http://missmeistersmat.blogspot.com
Åsa
23 augusti 2011 21:39
Oups, det gick vist inte med html här. Hoppas du kommer rätt med länken i alla fall. annars är det bara att klicka sig fram på UNICEFs hemsida
http://missmeistersmat.blogspot.com
enkakaiugnen
24 augusti 2011 09:04
Tack för hjälpen! Har lagt in länken här nu :)
Angelica
12 mars 2012 19:18
Jag måste tacka för ett fantastiskt müslirecept! Jag testade det här receptet idag och det var den godaste müslin jag någonsin ätit! Jag är väldigt kräsen när det kommer till müsli :) Tusen tack!
http://omangelica.blogg.se
enkakaiugnen
12 mars 2012 22:14
Tack snälla för de fina orden! Jätteroligt att du tyckte om den! Det ger ny inspiration att baka/laga mer när man vet att andra gillar det man lagt upp. Så tack för det!