Direktlänk till inlägg 17 juni 2013
En rabarberpaj blev det ju igår också, och jag hade ju som sagt höga förväntningar på den. De förväntningarna föll dock lite väl platt. Den blev inte lika god som jag hade tänkt... Jag hade mörkt muscovadosocker istället för ljust som i receptet och så bytte jag ut pekannötterna mot hasselnötter. Tror det var problemet. Så därför kommer originalreceptet istället, som det ska vara. För min paj fick en lite för mustig smak, så gör man bara som man ska så tror jag inte att det är några problem. Vi gjorde däremot det bästa av situationen och packade ner pajen med glass och kaffe, tog med vår inneboende hund och gick till närmsta sjö och åt upp den. Där smakade den lite bättre, vilket jag också tydligen gjorde för jag hade mygg överallt. Men vad gör man inte för lite sommarfeeling.
Här är receptet.
Cookie rabarberpaj (4-6 portioner)
500 g rabarber i 2 cm stora bitar
70 g pekannötter
100 g rumsvarmt smör
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl + 0,75 dl ljust muscovadosocker
1 krm salt
1 msk Maizena
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
1. Hacka nötterna grovt.
2. Läggsmör, mjöl, bakpulver, nötter, 1 dl socker och salt i en bunke. Blanda ihop till en sammansatt och smidig deg.
3. Lägg rabarberbitarna i en pajform och strö över resten av sockret och Maizenamjölet och blanda runt.
4. Fördela degen över rabarberbitarna så de täcks.
5. Grädda mitt i ugnen i ca. 25 minuter.
Låt svalna och pudra gärna med florsocker innan servering. Servera med glass eller vaniljsås!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 | 14 |
15 | 16 |
|||
17 | 18 |
19 | 20 | 21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 | 27 | 28 |
29 |
30 | |||
|