Direktlänk till inlägg 13 augusti 2017

Hallon- och nektarinkaka!

Av enkakaiugnen - 13 augusti 2017 08:00

   

Idag blev det äntligen något av skogshallonen. Det blev två olika, snabbakade kakor. Den ena med hallon och lime, den andra med nektarin, hallon och kardemumma. Lite peach melba-stuk på den. Riktigt goda båda två, men lite väl syrliga kanske eftersom jag snålade lite med sockret. Hade man haft glass eller vaniljsås till hade de nog varit en succé däremot. Och receptet är med mer socker än jag hade, så det blir nog inte lika syrligt då. Här är receptet, från Mitt kök.

 

Hallon- och nektarinkaka 

2 st ägg

1,5 dl strösocker

2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 st rivet skal av 1 stor citron

5 msk hett vatten


2 st nektariner eller persikor

1,5 msk brun farin

1,5 msk strösocker

1 tsk nystött kardemumma

1,5 dl hallon


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Smörj och bröa en form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter.

1. Vispa ägg och socker pösigt.

2. Sikta ner mjöl blandat med bakpulver och blanda sist ner citronskal och vatten under omrörning.

3. Kärna ur nektarinerna och skär dem i tunna klyftor.

4. Blanda farinsocker, strösocker och kardemumma och häll sockerblandningen med fruktklyftorna i en plastpåse och blanda om.

5. Häll smeten i formen. Fördela fruktklyftorna över och strö på hallonen.

6. Grädda kakan i mitten av ugnen 40–45 minuter, känn med en provsticka att den är färdiggräddad.

Servera gärna med lite vaniljsås eller vaniljglass.

 

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Fredag 11 maj 12:18

  Har inte bloggat på en evighet känns det som. Knappt bakat heller, ekorrhjulet snurrar liksom lite för fort nu. Det roliga är däremot att jag numer har bra baksällskap i form av en glad tvååring som ska hjälpa till. Här om kvällen blev det hallo...

Av enkakaiugnen - Söndag 14 jan 18:45

                  Äntligen ett glutenfritt bröd utan mjölmix med god smak som håller ihop bra. Havremjöl är en ny favorit! Jag testar ju titt som tätt glutenfria recept, mest för att jag mår bäst av att inte äta mjöl för ofta. Eftersom jag ändå ä...

Av enkakaiugnen - 29 december 2017 14:01

         Jag älskar mazariner, det är sen gammalt. Har provat att baka i formar med allt ståhej det för med sig och håller mig därför numer till den här typen av kaka. Lika gott men mycket enklare. Denna gång blev det citronglasyr till och det är n...

Av enkakaiugnen - 29 december 2017 13:45

    Nu är ju julen nästan slut, så det är lite försent för det här receptet men jag måste bara ha kvar det inför nästa år! De här är de godaste lussebullarna jag gjort, de blev så saftiga och det är lite rom i dem också. Det här att baka med rom ...

Av enkakaiugnen - 3 december 2017 15:35

  Ursäkta en hemsk bild, men det var den enda jag hann få till innan kakan skulle serveras. Bli inte lurad, den blev såå mycket godare än den ser ut! Var så sugen på en chokladkaka och har snöat in lite grann på rom just nu så det fick bli en rom-...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En kaka i ugnen med Blogkeen
Följ En kaka i ugnen med Bloglovin'

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017 >>>
Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se