Direktlänk till inlägg 13 augusti 2017

Hallon- och nektarinkaka!

Av enkakaiugnen - 13 augusti 2017 08:00

   

Idag blev det äntligen något av skogshallonen. Det blev två olika, snabbakade kakor. Den ena med hallon och lime, den andra med nektarin, hallon och kardemumma. Lite peach melba-stuk på den. Riktigt goda båda två, men lite väl syrliga kanske eftersom jag snålade lite med sockret. Hade man haft glass eller vaniljsås till hade de nog varit en succé däremot. Och receptet är med mer socker än jag hade, så det blir nog inte lika syrligt då. Här är receptet, från Mitt kök.

 

Hallon- och nektarinkaka 

2 st ägg

1,5 dl strösocker

2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 st rivet skal av 1 stor citron

5 msk hett vatten


2 st nektariner eller persikor

1,5 msk brun farin

1,5 msk strösocker

1 tsk nystött kardemumma

1,5 dl hallon


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Smörj och bröa en form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter.

1. Vispa ägg och socker pösigt.

2. Sikta ner mjöl blandat med bakpulver och blanda sist ner citronskal och vatten under omrörning.

3. Kärna ur nektarinerna och skär dem i tunna klyftor.

4. Blanda farinsocker, strösocker och kardemumma och häll sockerblandningen med fruktklyftorna i en plastpåse och blanda om.

5. Häll smeten i formen. Fördela fruktklyftorna över och strö på hallonen.

6. Grädda kakan i mitten av ugnen 40–45 minuter, känn med en provsticka att den är färdiggräddad.

Servera gärna med lite vaniljsås eller vaniljglass.

 

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Söndag 29 juli 19:18

        Igår blev jag medbjuden på middag med en kompis. Riktigt trevligt och gott, fick testa vietnamesiska vårrullar för första gången. Alltid roligt när mat och middagar kräver lite arbete innan man kan äta. Till efterrätt fick vi fruktsallad o...

Av enkakaiugnen - Söndag 29 juli 16:00

    Frallor? Nja... formen blev lite..platt. Tur man bryr sig mer om insidan då. Jahapp. Har ju längre levt på dessa havrefrallor nu som är glutenfria och bara så goda, särskilt att rosta! Det enda dåliga med dem är att det är jäst i så det tar...

Av enkakaiugnen - Lördag 28 juli 19:45

      Sommarens klart enklaste efterrätt, efter glasspinne såklart. Gott och fräscht, men ändå tillagat. Hittade receptet på Underbaraclara och höftade hej vilt efter det. Servera med grädde, färskostkräm eller vaniljglass och krossade drömmar. Him...

Av enkakaiugnen - Söndag 15 juli 17:03

           I går testade vi denna kräm som efterrätt tillsammans med en somrig fruktsallad med jordgubbar, kiwi och mango. Tanken var att varva det i glas och ha lite smuldeg över. Men då kom jag på att världens bästa mormor har en hel del rullrån...

Av enkakaiugnen - Onsdag 4 juli 22:00

Det har året har varit lite för baklöst Det hinns helt enkelt inte med att sno ihop en bulldeg också mitt när ekorrhjulet snurrar som allra fortast. Jag har ändå några måsten, vissa bröd och annan mat är helt enkelt för bra för att låta bli. Jag tänk...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En kaka i ugnen med Blogkeen
Följ En kaka i ugnen med Bloglovin'

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017 >>>
Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se