Direktlänk till inlägg 13 augusti 2017

Hallon- och nektarinkaka!

Av enkakaiugnen - 13 augusti 2017 08:00

   

Idag blev det äntligen något av skogshallonen. Det blev två olika, snabbakade kakor. Den ena med hallon och lime, den andra med nektarin, hallon och kardemumma. Lite peach melba-stuk på den. Riktigt goda båda två, men lite väl syrliga kanske eftersom jag snålade lite med sockret. Hade man haft glass eller vaniljsås till hade de nog varit en succé däremot. Och receptet är med mer socker än jag hade, så det blir nog inte lika syrligt då. Här är receptet, från Mitt kök.

 

Hallon- och nektarinkaka 

2 st ägg

1,5 dl strösocker

2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 st rivet skal av 1 stor citron

5 msk hett vatten


2 st nektariner eller persikor

1,5 msk brun farin

1,5 msk strösocker

1 tsk nystött kardemumma

1,5 dl hallon


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Smörj och bröa en form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter.

1. Vispa ägg och socker pösigt.

2. Sikta ner mjöl blandat med bakpulver och blanda sist ner citronskal och vatten under omrörning.

3. Kärna ur nektarinerna och skär dem i tunna klyftor.

4. Blanda farinsocker, strösocker och kardemumma och häll sockerblandningen med fruktklyftorna i en plastpåse och blanda om.

5. Häll smeten i formen. Fördela fruktklyftorna över och strö på hallonen.

6. Grädda kakan i mitten av ugnen 40–45 minuter, känn med en provsticka att den är färdiggräddad.

Servera gärna med lite vaniljsås eller vaniljglass.

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Lördag 13 april 08:39

  Sällan har våren varit så efterlängtad. Vi har haft snö i ett halvår nu, sedan 20 oktober. Efter en evighetsvinter tar vi nu alla chanser att skotta gångar i den 1 meter djupa snön som fortfarande brer ut sig på gräsmattan. Så nu kan vi röra oss ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017 >>>
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards