Direktlänk till inlägg 6 juni 2021
Vissa kakor återkommer oftare än andra, det här är en! Har nog faktiskt utvecklat ett begär efter dom här den senaste tiden...
Den är dessutom väldigt lättbakad. Älskar sånt! När man bara kan trycka ner allt i en mixer och köra, grädda och sen är det klart.
Det är en nyttigare typ av brownie med ganska lite socker och inget vitt mjöl. En everyday cake, skulle man kunna säga. Den smakar mycket choklad och är inte så söt, men väldigt god ändå! Vill man ha den i sin ursprungsform, med mer socker och lite smetigare så finns originalreceptet hos leila.se. Här är min variant.
Espressobrownies med svarta bönor
1 förp svarta bönor [400 g]
2 ägg
3 msk kokosolja eller rapsolja
0,75 dl kokossocker (eller annat socker)
1 banan (om man vill)
0,75 dl kakao
1 dl havremjöl (mixa havregryn till mjöl)
0,25 tsk salt
1 tsk vanilj
1,5 tsk bakpulver
0,5 krm salt
2 msk espresso (eller starkt kaffe)
Ev. 75 g pekannötter (eller valnötter)
Gör så här:
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | ||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 | |||||||
|