Direktlänk till inlägg 1 augusti 2021
Namnet avslöjar den här kakan, den är precis som kärleksmums, men utan choklad och med blåbärsfyllning och blåbärstopping istället.
Receptet kommer från "Nu bakar vi" men jag dubblerade mängden blåbär i glasyren för att få en lite syrligare och tydligare blåbärssmak. Den blev riktigt god, saftig och med riktigt god blåbärssmak! Bra alternativ till blåbärspaj!
Blåbärsmums ca. 30 bitar
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
½ dl solrosolja
3/4 dl mjölk
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl blåbär
Blåbärsglasyr
2 dl blåbär (tinade eller färska)
50 g smör
3 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
kokos att garnera med
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Smält smöret i en kastrull på spisen. Låt svalna.
2. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsockeri en bunke.
3. Vispa ihop ägg och socker i en bunke och rör sedan ner mjölk, olja och smör i smeten.
4. Blanda ner mjölblandningen i den andra smeten och blanda till en slät smet.
5. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Strö över blåbären och grädda i 20-25 min. Låt svalna.
Glasyren:
1. Mosa blåbären med en gaffel.
2. Smält smöret i en kastrull på spisen och rör ner blåbären, florsocker och vaniljsocker.
3. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|