Direktlänk till inlägg 14 augusti 2011

Snabbt dinkelbröd.

Av enkakaiugnen - 14 augusti 2011 12:00

Här kommer ännu ett snabb-bröd, med dinkel till på köpet. Eller dinkel-spiel som sambon envisas med att kalla den. Fyndigt. Det är så väldans smidigt att bara röra ihop allt, ner med det i en form, grädda och äta. Det här är mitt första egna recept på matbröd, så det känns lite kul att det blev gott! Jag tror det var brödkryddorna som var grejen. Det påminner lite om GI-limpan som finns här, men smakar lite mer "vanligt bröd" och är inte lika extrem GI-nyttigt. Nån hejd får det va på keso-avocado-GI-hetsen.


Snabbgjort dinkelbröd 1 st  

4 dl naturell yoghurt (eller fil)

1 dl grovt hackade nötter

½ dl sirap

1 dl rågflingor

1 dl grovt rågmjöl

1 dl fiberhavregryn

2½ dl grahamsmjöl

3 dl dinkelmjöl med fullkorn

1 dl solrosfrön

½ dl pumpafrön

1½ tsk salt

1½ tsk bakpulver

1 ½ tsk bikarbonat

2 tsk brödkryddor

(Den hittills längsta ingredienslistan på den här bloggen. Saknar man några nötter eller frön kan de uteslutas. Saknar man något mjöl kan det ersättas med någon av de andra sorterna)


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

1. Blanda fil och sirap.

2. Blanda de torra ingredienserna noggrannt i en annan bunke.

3. Häll ner de torra ingredienserna i filen och blanda ordentligt.

4. Lägg ett bakplåtspapper i en brödform och fyll formen med smeten.

5. Grädda i 45 minuter.

Klart!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Lördag 13 april 08:39

  Sällan har våren varit så efterlängtad. Vi har haft snö i ett halvår nu, sedan 20 oktober. Efter en evighetsvinter tar vi nu alla chanser att skotta gångar i den 1 meter djupa snön som fortfarande brer ut sig på gräsmattan. Så nu kan vi röra oss ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19 20 21
22
23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards