Direktlänk till inlägg 28 augusti 2013
Jag vet inte vad som hände i helgen, det var liksom sommar igen. Det blev lite semesterfeeling över hela helgen, kanske för att vi var där vi varit hela sommaren, i stugan. Helt underbart var det, strålande sol och 20 grader varmt hela helgen! Jag hann ju baka en del i fredags så jag hade med mig en massa godsaker, bland annat de här hallonkakorna. Det här har blivit en favorit hos mig, småkakor med sylt. Jag har inte riktigt gillat det innan, dom är ju ganska torra och tråkiga. Men nu har jag hittat ett recept som jag verkligen gillar, så här är de för tredje gången. I hallonkostym denna gång.
Syltkakor ca. 50 st.
5 ½ dl vetemjöl
1 dl maizenamjöl eller potatismjöl
1 ½ dl florsocker
300 g smör
½-1 msk kallt vatten
Hallonsylt
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Hacka smöret i små bitar och häll mjölblandningen över. Hacka ihop och knåda sedan ihop till en deg utan smörklumpar.
3. Häll i vattnet och knåda bara så att degen precis går ihop.
4. Lägg degen i en plastpåse i kylen i minst en timme.
5. Dela degen i 5 lika stora bitar och rullar 10 bollar av varje bit. Lägg bollarna på en plåt och platta till dom lite.
6. Gör en fördjupning i varje kaka och lägg ner lite sylt i den.
7. Grädda i ca. 10 minuter.
Klart!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | ||||||
5 |
6 |
7 | 8 |
9 | 10 |
11 | |||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 | 17 |
18 | |||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 | 27 |
28 | 29 | 30 |
31 |
||||
|