Direktlänk till inlägg 9 oktober 2013
Om man gillar morotskaka så ska man prova den här lite mer juliga varianten, denna gång i muffinsform. Jag gillade den verkligen, den smakade mycket tack vare alla kryddor och dessutom blir det ju väldigt saftigt när man bakar med morötter. Väl värda ett försök!
Morotsmuffins med kanelfrosting 12st
1 tsk kanel
1,5 tsk vaniljsocker
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 ägg
2 dl socker
1 dl olja
2,5 dl rivna morötter
Frosting:
200 g färskost
3 tsk honung
1 tsk kanel
1,5 dl florsocker
1,5 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mjöl, bakpulver, kanel och vaniljsocker i en bunke.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt i en annan bunke.
Rör ner mjölblandningen i äggvispet.
Rör sist ner oljan och morötterna och rör till en jämn smet.
Sätt muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
Grädda i ca. 12 minuter. Låt muffinsarna svalna.
Gör frostingen:
Vispa ihop alla ingredienser med en elvisp.
Fyll en spritspåse med frostingen och spritsa ut fyllningen på muffinsarna. Garnera med strössel eller rivna morötter.
Klart!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
5 |
6 | ||||
7 |
8 |
9 | 10 |
11 | 12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|