Direktlänk till inlägg 7 mars 2014
När jag tittar i de olika kategorierna som finns här på bloggen så blir favoritsmakerna ganska tydliga. En av dem är rabarber - mest för att det blir babar baklänges. Hmm. Det är i alla fall dags att göra av med lite rabarber nu och det här är en favorit från förr. Den är riktigt god, antagligen för att den innehåller philadelphiaost och det är jag ju väldigt svag för i de flesta sammanhang. Det blir liksom lite syrligare och inte lika sliskigt. Så här är ett till recept att roa sig med under sportlovet, om man nu råkar ha den stora turen att bo i Norrland där det är sportlov denna vecka. Annars kan man kosta på sig att baka den ändå, den är värd det. Själva namnet är ju lite misstänkt, men det är precis som en brownie, men med vit choklad istället. Så den är ganska kladdig och har ganska många smaker. Här är receptet, från Leila.
Rabarberblondies Ca 16 st
Blondiesmet:
150 g margarin el. smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
100 g vit choklad
Rabarberphiladelphiakräm
150 g rabarber
1 msk vatten
½ dl strösocker
200 g philadelphiaost
2 äggulor
Garnering:
100 g vit choklad
Gör så här:
Gör krämen först:
1. Skär rabarbern i tunna skivor och koka dem på svag värme med vatten och socker tills de är mjuka, i ca. 15 minuter. Om det är mycket vatten kvar, så låt det koka lite till.
2. Låt rabarbern svalna lite och rör ner philadelphiaosten och äggulorna. Vispa med elvisp om det är svårt att blanda. Lämna krämen en stund.
Gör kakan:
Sätt ugnen på 150 grader.
3. Smält smöret.
4. Vispa ägg och socker pösigt.
5. Rör ner mjöl och smör i äggvispet.
6. Hacka den vit chokladen grovt.
7. Bred ut hälften av smeten i en smord och bröad form (ca 15 X 25 cm) och bred sedan philadephilakrämen över smeten. Lägg resten av smeten över krämen så den täcker krämen.
8. Strö över den vit chokladen.
9. Grädda i 40 minuter, mitt i ugnen. Känn efter med en sticka att den är klar.
10. Låt den svalna och skär den sedan i bitar.
Klart!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 | 4 |
5 | 6 |
7 | 8 | 9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | 15 |
16 |
|||
17 |
18 | 19 |
20 | 21 |
22 |
23 | |||
24 |
25 | 26 |
27 | 28 |
29 |
30 |
|||
31 | |||||||||
|