Direktlänk till inlägg 10 maj 2014

Sockerfria och goda chokladmuffins!

Av enkakaiugnen - 10 maj 2014 19:11

 

Nu har jag bakat den ena sockerfria och mjölfria muffinsen efter den andra här och jag har väl inte riktigt hoppat högt av smaksensation än, men jag kommer allt närmare. Det här är det bästa recept jag provat hittills när det gäller sockerfria muffins. De blev riktigt söta och saftiga med en god chokladsmak. Både smeten och den färdiga muffinsen smakade nästan precis som vanliga chokladmuffins. Jag hade dadlar i och dessutom lite vetemjöl (mest eftersom jag vill och kan - det ingick inte i receptet) och det blev sötare än att bara baka med banan. Nästa gång ska jag prova att ha i lite bakpulver också så att de blir lite luftigare, får se hur det funkar. Men här är alltså gårdagens recept, de bästa sockerfria muffinsarna jag gjort hittills. Receptet kommer från Ulrika Hoffer.

 

Sockerfria och glutenfria chokladmuffins 10 st

3 dl mandel (alt. byt ut ½ dl mandel mot vetemjöl, men då blir det ju inte glutenfritt)

3 ägg

1 ½ dl dadlar

1 mogen banan

1 dl vatten

½ dl kakao


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

1. Mixa mandeln till ett mjöl i en matberedare.

2. Tillsätt äggen och mixa en stund till.

3. Tillsätt överiga ingredienser och mixa till en slät smet.

4. Rör om och fördela i 10 normalstora muffinsformar.

5. Grädda i 15-20 min (kolla att de är klara med en provsticka, de ska inte vara kladdiga)

Servera som de är eller med bär och grädde!

 

 
 
Ingen bild

uffe

12 maj 2014 14:09

Snyggt jobbat. I och med att dessa chokladskapelser ser nyttiga ut kanske man slipper den ökända "muffinsmagen".

enkakaiugnen

14 maj 2014 21:22

Ja, man kan ju hoppas ;) De följer ju dessutom mottot i familjen: "Är dom små får man ta två". Fast det brukar vi ju i och för sig använda på de större sorterna också...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Lördag 13 april 08:39

  Sällan har våren varit så efterlängtad. Vi har haft snö i ett halvår nu, sedan 20 oktober. Efter en evighetsvinter tar vi nu alla chanser att skotta gångar i den 1 meter djupa snön som fortfarande brer ut sig på gräsmattan. Så nu kan vi röra oss ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Maj 2014 >>>
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards