Direktlänk till inlägg 5 februari 2017

Mjölfria solrosfrallor!

Av enkakaiugnen - Söndag 5 feb 12:08

   

Hittade ett recept på riktigt goda mjölfria frallor hos Baka Sockerfritt. Fördelen med den här typen av bröd är att de går så fort att baka. Det blev väldigt gott för att vara utan vanligt mjöl men jag saknade lite kryddor. Nästa gång ska jag använda brödkryddor, det brukar ju lyfta de flesta bröd. Väldigt bra konsistens också, så är man på jakt efter goda mjölfria bröd ska man absolut testa detta! Har gjort om receptet lite, här är det.


Solrosfrallor 4 st

1 ägg
1 msk olja
40 gram gräddfil
1/3 dl solrosfrön (ca. 0,75 dl malda solrosfrön)
½ msk kokosmjöl
2 msk mandelmjöl
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 krm salt


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

1. Mixa solrosfröna till ett mjöl och blanda med resten av de torra ingredienserna.

2. Rör ner olja, ägg och gräddfil och blanda noga till en deg. Låt svälla i ca 5 minuter.

3. Blöt händerna och gör ca 4 frallor av degen på en plåt med bakplåtspapper.

4. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter.

   

Rykande kaffe och nybakad fralla - oslagbart!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Torsdag 14 sept 21:58


      Lite roligt att leta runt här efter äppelkakor och till slut hitta favoriten jag sökte, för att inse när jag läser blogginlägget, att jag gillade och gjorde exakt samma sak för fem år sedan som nu. Tittade på That 70's show, drack kaffe och å...

Av enkakaiugnen - Måndag 28 aug 20:29


           Fick ett sånt väldans chokladsug i helgen, blev bjuden på så goda chokladkakor på jobbet och ville ha mer. Sagt och gjort, cheesecakebrownies brukar alltid stilla chokladbegäret. Detta recept kommer från Jennys matblogg, där finns en he...

Av enkakaiugnen - Lördag 26 aug 23:35


Det här blev en vädligt smakrik kaka, lite höstig sådär med syrliga vinbär och muscovadosocker. Nu hade jag däremot inget sånt så det fick bli en blandning av chai-socker (socker med kanel och kardemumma), brun farin och vanligt socker. Gick fint ...

Av enkakaiugnen - Måndag 21 aug 17:00


    Det här är en vardagsräddare för mig och ett av mina favoritrecept. Nu har jag gjort det så många gånger att jag mest höftar ihop det, det blir bra ändå. Länge trodde jag att det var jobbigt att göra müsli, men det är ju superlätt och går gansk...

Av enkakaiugnen - Söndag 20 aug 21:30


           Här kommer ytterligare en nyttig chokladboll, men denna gång lite matigare och lite mer mellanmålsaktig. Funkar dock inte att ta med till skolan (kanske inte jobbet heller?) eftersom det är nötter i. Kom på det när det var för sent. Man ...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En kaka i ugnen med Blogkeen
Följ En kaka i ugnen med Bloglovin'

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2017 >>>
Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se