Direktlänk till inlägg 28 augusti 2017

Cheesecakebrownies!

Av enkakaiugnen - 28 augusti 2017 20:29

          

Fick ett sånt väldans chokladsug i helgen, blev bjuden på så goda chokladkakor på jobbet och ville ha mer. Sagt och gjort, cheesecakebrownies brukar alltid stilla chokladbegäret. Detta recept kommer från Jennys matblogg, där finns en hel del middagstips också. Det här var också ett riktigt bra recept, fast jag gjorde hälften av cheesecakesmeten Ingrediensbrist, som vanligt. Det blir så när man spontanbakar, men sen är ju det den roligaste bakningen också. Bake away!

Cheesecakebrownies ca 20 st

120 gram smör

100 gram valfri choklad ( Jag valde en mörk choklad ) 2

1/2 dl strösocker

2 ägg

1 tsk vaniljsocker

1 1/2 dl vetemjöl

2 tsk kakao

Flingsalt


Till toppingen:

200 gram philadelphiaost (naturell)

1 dl strösocker

1 ägg

1 tsk vaniljsocker


Gör så här:

Ställ ugnen på 180 grader.

1. Klä en form på 20 * 20 cm med bakplåtspapper.

2. Smält choklad och smör försiktigt i en kastrull, rör om under tiden till en slät smet, och låt sedan svalna.

3. Vispa ihop socker , ägg och vaniljsocker, Tillsätt chokladblandningen och vispa den tills det blandat sig.

4. Sikta i resten av de torra ingredienserna till brownien och vänd ner tills allt har blandat sig.

5. Häll smeten i formen och börja med cheesecakefyllningen.

6. Mät upp alla ingredienser till fyllningen i en skål och vispa tills smeten är slät.

7. Häll sedan jämnt över kakan och bred ut med hjälp av en slev (vill man så kan man göra fina mönster genom att skära med en vass kniv i kakan flera gånger så att det blandar sig lite grann).

8. Grädda i ca 35 minuter. Låt stå kallt – den ska svalna innan den skärs upp.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Lördag 5 jan 15:18

        I år firade vi in det nya året i Stöde. Det blev en riktigt bra nyårsafton med en massa god mat, trevligt folk och spel. Det är inte lika vildsint nu som förr och det är kanske lika bra. Vi gjorde efterättstårtan och jag testade ett helt n...

Av enkakaiugnen - Fredag 4 jan 15:45

  Om det är något jag längtar efter i början av julen och i adventstider så är det saffran. Saffran i lussebullar och småkakor, saffransglass med chokladsås och saffransbiscotti. I år bjöd mamma på saffranspannacotta i mellandagarna. Den var toppa...

Av enkakaiugnen - 16 december 2018 16:00

Underbara vinter! Ibland i alla fall. När det är sådär vitt och vackert och fem minusgrader. När man får sitta på en is i solen och dricka varm choklad med lite annat i och, om man har riktig tur, vara omgiven av sina vänner. Då är det fint. J...

Av enkakaiugnen - 16 december 2018 15:15

  Här är en av mina nya favoriter. Hittade detta recept i somras och har säkert bakat dem 15 gånger sedan dess. De blir riktigt goda och väldigt lika vanligt bröd med mjöl, det är därför jag gillar dem. De får också en hård skorpa och jag brukar k...

Av enkakaiugnen - 16 december 2018 14:57

        Det var en evighet sedan jag bloggade nu! Men nu är det ju jul och det bara älskar jag. Allt ifrån alla ljus i både levande och mindre levande form, till ljusslingor, pynt, granris och såklart, alla godsaker. Jag äter ganska sällan det jag...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En kaka i ugnen med Blogkeen
Följ En kaka i ugnen med Bloglovin'

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017 >>>
Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se