Direktlänk till inlägg 21 november 2017

Saftig saffranskaka med rom!

Av enkakaiugnen - 21 november 2017 20:23

    

I helgen var mormor, morfar, mamma och pappa här och fikade med oss och det var så mysigt. Det var ju första dagen med snö det här året och då börjar ju julen smyga sig på lite. Det kräver ju en saffranskaka och denna gång blev det Leilas recept med rom. Det var däremot lite för lite rom, man ska ju inte snåla med det..hmm.. Men den blev riktigt god och saftig och man är ju svältfödd på saffran den här årstiden så den smaken var det inget fel på. Lite mer rom i så hade den varit som en dröm. Längtar efter alla julsmaker nu! Har en glöggflaska ståendes en meter bort, med smak av enbär. Låter intressant. Måste nog prova ikväll. Älskar den här tiden ändå, när allt julande är framför en. Ingen stress än, bara en massa godsaker man får börja nalla på och fortfarande någon slags föreställning om en lugn, perfekt och harmonisk jul där allt bara faller på plats. Den som har lever får se hur det blir med den saken. Men just nu, lite glögg och saffranskaka och en väldans massa mys och ljusslingor i snön utanför.


Leilas saffranskaka med rom

3 st ekologiska ägg

2,5 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

50 g smör

1 dl mjölk

0,5 g saffran

1 msk ljus rom

3,5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 nypa salt

smör och kokosflingor till formen

florsocker till pudring av kakan


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

  1. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  2. Smält smöret tillsammans med saffran, rör i mjölk och rom, blanda det med äggsmeten.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  4. Smöra och bröa en sockerkaksform med smör och kokosflingor. Fyll med smeten.
  5. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
  6. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller. Pudra över florsocker vid servering.

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Söndag 29 juli 19:18

        Igår blev jag medbjuden på middag med en kompis. Riktigt trevligt och gott, fick testa vietnamesiska vårrullar för första gången. Alltid roligt när mat och middagar kräver lite arbete innan man kan äta. Till efterrätt fick vi fruktsallad o...

Av enkakaiugnen - Söndag 29 juli 16:00

    Frallor? Nja... formen blev lite..platt. Tur man bryr sig mer om insidan då. Jahapp. Har ju längre levt på dessa havrefrallor nu som är glutenfria och bara så goda, särskilt att rosta! Det enda dåliga med dem är att det är jäst i så det tar...

Av enkakaiugnen - Lördag 28 juli 19:45

      Sommarens klart enklaste efterrätt, efter glasspinne såklart. Gott och fräscht, men ändå tillagat. Hittade receptet på Underbaraclara och höftade hej vilt efter det. Servera med grädde, färskostkräm eller vaniljglass och krossade drömmar. Him...

Av enkakaiugnen - Söndag 15 juli 17:03

           I går testade vi denna kräm som efterrätt tillsammans med en somrig fruktsallad med jordgubbar, kiwi och mango. Tanken var att varva det i glas och ha lite smuldeg över. Men då kom jag på att världens bästa mormor har en hel del rullrån...

Av enkakaiugnen - Onsdag 4 juli 22:00

Det har året har varit lite för baklöst Det hinns helt enkelt inte med att sno ihop en bulldeg också mitt när ekorrhjulet snurrar som allra fortast. Jag har ändå några måsten, vissa bröd och annan mat är helt enkelt för bra för att låta bli. Jag tänk...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En kaka i ugnen med Blogkeen
Följ En kaka i ugnen med Bloglovin'

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017 >>>
Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se