Direktlänk till inlägg 13 mars 2011

Äppelflarn!

Av enkakaiugnen - 13 mars 2011 22:59

 

Smördeg är ju lättsamt men lite väl fettigt känns det faktiskt.

Men skit samma, för det blev gott!!

Gjorde enligt Leilas recept i "A piece of cake" men tog farinsocker istället för rörsocker. Farinsocker är min nya grej...jag ska använda det till allt nu bara för att se hur det funkar och vart.

6 portioner (1 flarn på 2 pers)

3 smördegsplattor

1 ägg att pensla med

50 g mandelmassa

2 äpplen

3 msk farinsocker

1 msk kanel

Mandelspån

smör att hyvla över flarnen


Gör så här:

Lägg tre frysta plattor på bakplåtspapper på en plåt, låt tina.

Sätt ugnen på 200 grader.

Pensla kanterna på plattorna med uppvispat ägg.

Gör två ringar på varje platta med ett glas. Nagga med en gaffel längs med ringarna.

Riv över mandelmassa över ringarna.

Skala och skär äpplena i halvmånebitar. Lägg dem i en liten ren plastpåse och häll i kanel och socker. Knyt påsen och mosa runt lite så det blir socker och kanel på alla äpplen.

Lägg äpplena på mandelmassan och strö över mandelspån.

Hyvla smör och lägg ovanpå äpplena.

Grädda i 20-25 min.

Ät med glass eller vaniljsås eller nåt annat smarrigt! Tog en bild på dom som åt också, men dom ville ABSOLUT INTE vara med på bloggen. Men en dag så..när dom minst anar det. Fast man vill inte bli fotad när man äter. 

Man är inte så snygg när man tuggar.. .   


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Lördag 13 april 08:39

  Sällan har våren varit så efterlängtad. Vi har haft snö i ett halvår nu, sedan 20 oktober. Efter en evighetsvinter tar vi nu alla chanser att skotta gångar i den 1 meter djupa snön som fortfarande brer ut sig på gräsmattan. Så nu kan vi röra oss ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2011 >>>
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards