Direktlänk till inlägg 2 april 2011
Igår kväll var det bakmaraton här! Det blev blåbärsgömmor, aprikosmuffins och whoopie pies! Här är blåbärsgömmorna
Blåbärsgömmor 24 st
125 g mjukt smör
3/ 4 dl socker
2 dl vetemjöl
½ potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200 grader.
1. Rör smör och socker poröst.
2. Blanda de torra ingrediserna och rör ihop med smör och socker.
3. Rulla kulor av degen. Dela upp den i 4 delar och gör 6 kulor av varje del.
4. Lägg kulorna i formar på en plåt och gör ett hål med tummen i varje kula.
Fyllning:
2 dl frysta blåbär
½ msk potatismjöl
2 msk socker
1. Tina blåbären försiktigt i en kastrull och tillsätt sedan socker och potatismjöl. Fortsätt värma och rör tills det är en lagom "syltig" konsistens.
2. Klicka lite sylt i varje kaka.
3. Grädda i 200 grader i 12 minuter.
Blanda florsocker och pyttlite vatten till en tjock vit glasyr. Ringla den över kakorna när de svalnat. Ta av formarna före, om du använder höga formar.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 |
6 |
7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 |
14 | 15 |
16 |
17 | |||
18 |
19 | 20 |
21 | 22 |
23 | 24 |
|||
25 |
26 | 27 |
28 |
29 | 30 |
||||
|