Direktlänk till inlägg 14 april 2011
Finns det nåt somrigare än jordgubbar? Igår när jag bakade scones och började tärna gubbarna för att ha dem i smeten så luktade det så otroligt gott och somrigt att jag bara myste inombords! Snart är det sommar!
Nu till sconsen. Receptet är från Buffé men jag la själv till vaniljsocker och jordgubbar. De smakar som bäst när de är lite småvarma, tillsammans med salt smör eller lemon curd. Det här är mitt bidrag till Söta sakers bakutmaning Månadens sötsak. Det är första gången jag är med så det känns jätteroligt!
Jordgubbsscones 10 st
2 dl vetemjöl
3/4 msk bakpulver
½ msk socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
2,5 dl mjölk
10 stora jordgubbar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Blanda alla ingredienser utom mjölk och jordgubbar i en matberedare (eller nyp ihop till en deg för hand.
3. Tillsätt mjölken och blanda till en kletig deg.
4. Tillsätt jordgubbarna och rör så att de blandas in i degen.
5. Klicka ut smeten i muffinsformar eller direkt på bakplåtspapper.
6. Grädda ca. 12 minuter.
Servera med smör eller lemon curd. Och ät dem i solen
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 |
6 |
7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 |
14 | 15 |
16 |
17 | |||
18 |
19 | 20 |
21 | 22 |
23 | 24 |
|||
25 |
26 | 27 |
28 |
29 | 30 |
||||
|