Direktlänk till inlägg 26 april 2011

Mazarinrutor med citron!

Av enkakaiugnen - 26 april 2011 21:01

Näst efter blåbär så kommer citron i raden av mina favoritsmaker. Mazariner älskar jag också! Så det här är en perfekt kombo, från tidningen Hembakat.



Mazarinrutor med citron Ca 20 st

2 ägg

200 g mjukt margarin

3 dl socker    

25 sötmandlar  

10 bittermandlar   

(el. bittermandelarom)

Ca. 3½ dl vetemjöl

1 ½ dl mjölk

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker


Glasyr

2 äggvitor

6 dl florsocker (ev. mer)

Rivet citronskal


Gör så här:

Slå inte på ugnen, den ska vara kall från början!

1. Vispa socker, ägg och margarin till en slät smet.

2. Mal sötmandel och bittermandel eller finriv dem på rivjärn. Det funkar också bra men är lite pillrigt.

3. Blanda ner mandel och övriga ingredienser i smörblandningen.

4. Smöra och bröa en långpanna, ca. 20*30 cm.

5. Bred ut smeten i långpannan och sätt in plåten i den kalla ugnen.

6. Sätt ugnen på 175 grader och grädda i 30 min (blev 20 min för mig, varmluftsugn)

7. Låt svalna.


8. Blanda florsocker och äggvitor till glasyren och bred på när kakan svalnat.

9. Riv över citronskal och skär sedan i rutor.

Den blev hur god som helst! Och kommer definitivt att göras igen.

 
ANNONS
 
karin - trattoria

karin - trattoria

27 april 2011 08:23

så mycket gott du bakar!

http://trattoria.blogg.se

enkakaiugnen

27 april 2011 10:10

Tack! Det blir bara roligare och roligare av nån anledning :)

 
sannas goda

sannas goda

27 april 2011 14:52

Ser jättegott ut!

http://ttela.se/bloggar/1.1080183-sannas-goda

 
Helena

Helena

27 april 2011 16:34

Åhh..så gott det ser ut...riktigt sommrigt=) Jag kommer att skriva ner massor av recept i min blogg. Älskar bakning och matlagning!

http://www.HelenasvirrigaVarld.bloggplatsen.se

enkakaiugnen

27 april 2011 17:06

Va kul, då ska jag gå in och kolla hos dig lite titt som tätt :)

 
Annika Isaksson

Annika Isaksson

27 april 2011 20:47

Härlig blogg med härliga bilder som gör mig sugen på att baka. Tjuvar nog ett recept så småningom.

Ha det gott// Annika

http://annikais.bloggplatsen.se

enkakaiugnen

27 april 2011 22:04

Tack! Ja gör gärna det :)

 
Johanna

Johanna

27 april 2011 20:48

Såg mycket gott ut!

http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se

enkakaiugnen

27 april 2011 22:04

Tack snälla :)

 
bror

bror

29 april 2011 18:25

Hej syster!
Rutorna ser kanongoda ut. Som allt annat. Önskar jag kunde hålla på så mycket som du. =D Men vi gör cheesecake, frusen med hallon. Eller, ja, vi har inte fryst den med hallon. Utan caken är frusen och Hallonsåsen till blir varm...
Hoppas helgen blir bra.

kramar

http://www.frifall.com

enkakaiugnen

29 april 2011 22:32

Hej!! Ja, jag hoppas dom finns kvar när ni kommer hem igen :) Ja, det är faktiskt superkul att jag hinner baka så mycket nu! Studentlivet har sina fördelar ;) Spännande med cheesecake, blev den god? Om du orkar någon gång kan du ju mejla mej bilder och kort recept så kan jag lägga upp det du gör också. Det vore kul :) Hoppas du/ni också får en bra helg där ovan molnen! Och på marken! Kramar :)

 
KarinW

KarinW

21 januari 2013 12:06

Jag har testat din kaka nu och den blev jättegod. Trodde du skrivit fel med alla de där bittermandlarna så jag tog hälften men du hade rätt.....
Ha det fint!

http://chiliconkarin.blogg.se

enkakaiugnen

23 januari 2013 21:46

Hej! Kul att du testat och att det blev bra! :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Söndag 29 juli 19:18

        Igår blev jag medbjuden på middag med en kompis. Riktigt trevligt och gott, fick testa vietnamesiska vårrullar för första gången. Alltid roligt när mat och middagar kräver lite arbete innan man kan äta. Till efterrätt fick vi fruktsallad o...

Av enkakaiugnen - Söndag 29 juli 16:00

    Frallor? Nja... formen blev lite..platt. Tur man bryr sig mer om insidan då. Jahapp. Har ju längre levt på dessa havrefrallor nu som är glutenfria och bara så goda, särskilt att rosta! Det enda dåliga med dem är att det är jäst i så det tar...

Av enkakaiugnen - Lördag 28 juli 19:45

      Sommarens klart enklaste efterrätt, efter glasspinne såklart. Gott och fräscht, men ändå tillagat. Hittade receptet på Underbaraclara och höftade hej vilt efter det. Servera med grädde, färskostkräm eller vaniljglass och krossade drömmar. Him...

Av enkakaiugnen - Söndag 15 juli 17:03

           I går testade vi denna kräm som efterrätt tillsammans med en somrig fruktsallad med jordgubbar, kiwi och mango. Tanken var att varva det i glas och ha lite smuldeg över. Men då kom jag på att världens bästa mormor har en hel del rullrån...

Av enkakaiugnen - Onsdag 4 juli 22:00

Det har året har varit lite för baklöst Det hinns helt enkelt inte med att sno ihop en bulldeg också mitt när ekorrhjulet snurrar som allra fortast. Jag har ändå några måsten, vissa bröd och annan mat är helt enkelt för bra för att låta bli. Jag tänk...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En kaka i ugnen med Blogkeen
Följ En kaka i ugnen med Bloglovin'

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7 8 9 10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>
Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se