Direktlänk till inlägg 26 april 2011
Näst efter blåbär så kommer citron i raden av mina favoritsmaker. Mazariner älskar jag också! Så det här är en perfekt kombo, från tidningen Hembakat.
Mazarinrutor med citron Ca 20 st
2 ägg
200 g mjukt margarin
3 dl socker
25 sötmandlar
10 bittermandlar
(el. bittermandelarom)
Ca. 3½ dl vetemjöl
1 ½ dl mjölk
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Glasyr
2 äggvitor
6 dl florsocker (ev. mer)
Rivet citronskal
Gör så här:
Slå inte på ugnen, den ska vara kall från början!
1. Vispa socker, ägg och margarin till en slät smet.
2. Mal sötmandel och bittermandel eller finriv dem på rivjärn. Det funkar också bra men är lite pillrigt.
3. Blanda ner mandel och övriga ingredienser i smörblandningen.
4. Smöra och bröa en långpanna, ca. 20*30 cm.
5. Bred ut smeten i långpannan och sätt in plåten i den kalla ugnen.
6. Sätt ugnen på 175 grader och grädda i 30 min (blev 20 min för mig, varmluftsugn)
7. Låt svalna.
8. Blanda florsocker och äggvitor till glasyren och bred på när kakan svalnat.
9. Riv över citronskal och skär sedan i rutor.
Den blev hur god som helst! Och kommer definitivt att göras igen.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 |
6 |
7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 |
14 | 15 |
16 |
17 | |||
18 |
19 | 20 |
21 | 22 |
23 | 24 |
|||
25 |
26 | 27 |
28 |
29 | 30 |
||||
|