Direktlänk till inlägg 29 maj 2011
Det gjordes två sorters marmelad härom kvällen. En av dem är denna, jordgubb- och rabarbermarmelad. Skulle bara göra med rabarber först men så hittade jag lite jordgubbar också så då fick de också åka med på tåget. Eftersom jag använde frysta bär så var jag rädd att de skulle vätska sig för mycket, men resultatet blev bra. Jag la dem i ett durkslag först och spolade av dem i kallvatten för att få dem att tina lite och få bort isen. Utgick från receptet på syltsockerpaketet och det blev riktigt bra om jag får säga det själv. Och det får jag
Jordgubb- och rabarbermarmelad 1 stor burk
250 g frysta jordgubbar
250 g frysta rabarber
300 g syltsocker
1 tsk äkta vaniljsocker (ja, jag vet, det låter lite märkvärdigt med "äkta", men det var sånt jag hade hemma)
Gör så här:
1. Skala och skölj rabarbern. Skär den i mindre bitar.
2. Skölj och skär jordgubbarna i mindre bitar.
3. Blanda bär, syltsocker och vaniljsocker i en kastrull.
4. Värm upp under omröring, rör i botten så inte sockret bränner fast.
5. Koka kraftigt i 2-5 min. Rör om då och då.
6. Låt svalna en stund.
7. Häll upp marmeladen i rena burkar.
Förvara marmeladen mörkt och svalt.
Passar perfekt på scones. Hur gott som helst. Och de funkar med ost till också! Bara en sån sak.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 |
4 | 5 | 6 |
7 | 8 |
|||
9 | 10 |
11 | 12 |
13 |
14 | 15 | |||
16 | 17 |
18 | 19 | 20 |
21 |
22 | |||
23 | 24 |
25 | 26 |
27 | 28 | 29 | |||
30 |
31 |
||||||||
|