Direktlänk till inlägg 29 maj 2011

Rabarber- och jordgubbsmarmelad!

Av enkakaiugnen - 29 maj 2011 23:29

 

Det gjordes två sorters marmelad härom kvällen. En av dem är denna, jordgubb- och rabarbermarmelad. Skulle bara göra med rabarber först men så hittade jag lite jordgubbar också så då fick de också åka med på tåget. Eftersom jag använde frysta bär så var jag rädd att de skulle vätska sig för mycket, men resultatet blev bra. Jag la dem i ett durkslag först och spolade av dem i kallvatten för att få dem att tina lite och få bort isen. Utgick från receptet på syltsockerpaketet och det blev riktigt bra om jag får säga det själv. Och det får jag   


Jordgubb- och rabarbermarmelad 1 stor burk

250 g frysta jordgubbar

250 g frysta rabarber

300 g syltsocker

1 tsk äkta vaniljsocker (ja, jag vet, det låter lite märkvärdigt med "äkta", men det var sånt jag hade hemma)


Gör så här:

1. Skala och skölj rabarbern. Skär den i mindre bitar.

2. Skölj och skär jordgubbarna i mindre bitar.
3. Blanda bär, syltsocker och vaniljsocker i en kastrull.

4. Värm upp under omröring, rör i botten så inte sockret bränner fast.

5. Koka kraftigt i 2-5 min. Rör om då och då.

6. Låt svalna en stund.

7. Häll upp marmeladen i rena burkar.

Förvara marmeladen mörkt och svalt.

  

Passar perfekt på scones. Hur gott som helst. Och de funkar med ost till också! Bara en sån sak.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Lördag 13 april 08:39

  Sällan har våren varit så efterlängtad. Vi har haft snö i ett halvår nu, sedan 20 oktober. Efter en evighetsvinter tar vi nu alla chanser att skotta gångar i den 1 meter djupa snön som fortfarande brer ut sig på gräsmattan. Så nu kan vi röra oss ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards