Direktlänk till inlägg 23 juni 2011
Så blev det äntligen av, mitt cheesecakemuffinsbak! Men det var värt att vänta på, för herregud vilka goda muffins! En alldeles lagom chokladsmak på muffinssmeten och saftighet och syrlighet tack vare cheesecakefyllningen. Receptet kommer från "A piece of Lisa" och hon skriver att de är så goda att hon kan äta tre på en gång. Det är bara att hålla med. Det här är också mitt bidrag till "Månadens sötsak" på bloggen Söta saker där temat för juni är "utländskt". Eftersom hela bakverket andas USA med både muffin och cheesecake och receptet dessutom kommer från Lisa som är bosatt i England tycker jag att det passar perfekt!
Cheesecakemuffins Ca 18-20 st
3,5 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
125 g rumsvarmt smör
2,5 dl rörsocker
2 ägg
1 1/4 dl kakao
1 tsk vaniljsocker el. ½ tsk vaniljpulver
1,5 dl mjölk
50 g mörk choklad
50 g mjölkchoklad (el mörk om man hellre vill)
Cheesecakefyllning
300 g Philadelphiaost (Jag tog 200 g och lämnade några muffins utan fyllning)
3/4 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Muffinssmet:
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt. Ställ åt sidan.
2. Vispa smör och socker krämigt (om smöret är kallt kan man micra det på låg effekt en några sekunder för att få det rumsvarmt).
3. Vispa ner äggen ett i taget i smörblandningen och rör sedan i kakao och vanilj.
4. Rör ner mjölblandningen och sist mjölken.
5. Hacka chokladen och rör ner i smeten.
Cheesecakefyllning:
1. Vispa philadelphiaosten mjuk.
2. Tillsätt socker, ägg och vanilj och vispa tills smeten blir luftig (det blev den aldrig för mig, den var rinnig men det funkade ändå även om muffinsarna blir lite plattare).
Fyll formarna:
1. Fyll muffinsformar (gärna i muffinsplåt) med chokladsmet till 2/3 av formen.
2. Fyll upp med cheesecakefyllningen (jag kunde hälla min eftersom den var rinnig).
3. Grädda i 20 min, Känn med provsticka att de är klara!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 |
5 | |||||
6 |
7 |
8 |
9 | 10 |
11 | 12 | |||
13 |
14 | 15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 | 22 |
23 | 24 |
25 | 26 |
|||
27 |
28 |
29 | 30 |
||||||
|