Direktlänk till inlägg 5 augusti 2011

Karins Hallonkaka!

Av enkakaiugnen - 5 augusti 2011 17:00

    

Den här måste ni prova, den var jättegod! Och enkel att göra. Man bara rör ihop degen, trycker ut den i en form, brer över sylten och så in i ugnen. Sånt gillar vi! Receptet kommer från en av mina nya favvomatbloggar Chiliconkarin. Ta en titt där om ni inte varit där redan, så otroligt mycket gott! Jag har testat tre recept därifrån och alla har varit toppen! Här är receptet:


Hallonkaka till ca. 10 pers

150 g smör

2 dl socker

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

1 ägg

3 ½ dl vetemjöl

3 dl fast hallonsylt


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

1. Vispa smör och socker ganska luftigt.

2. Rör i ägget.

3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten.

4. Tryck ut degen i en pajform och jämna till den (jag tryckte upp den lite på kanten av formen också).

5. Bred på sylten, men lämna någon centimeter av degen längst ut.

6. Grädda i 30 minuter mitt i ugnen.

Låt den svalna lite innan den äts. Vi åt den med grädde och det var toppen!

  

Tack Karin!

 
ANNONS
 
karin - trattoria

karin - trattoria

6 augusti 2011 13:44

vilken fin kaka!

http://trattoria.blogg.se

enkakaiugnen

7 augusti 2011 00:34

Tack :)

 
Maria

Maria

8 augusti 2011 20:18

Tack för en massa inspiration.. =)

Tror du denna går att göra med drottningsylt? Det borde la inte vara några prob va? =)

http://labrys84.blogspot.com

enkakaiugnen

8 augusti 2011 21:30

Tack själv :) Vad roligt att du tycker det! Tror det blir toppen med drottningsylt också, den är ju ganska lik hallon. Hör av dej hur det blev! :)

 
Eva

Eva

8 augusti 2011 22:14

Jaså, är det min vän Karin (chiliconkarin) som gjort den?!
Båda era bloggar är hur härliga som helst!
Många smarriga recept som ni bjussar på =)

http://www.evislillablogg.bloggplatsen.se

enkakaiugnen

9 augusti 2011 15:57

Ja, det är det :) Hittar också hur mycket gott som helst där!

 
Maria

Maria

9 augusti 2011 19:25

Har gjort kakan nu, men är lite fundersam på sylten, den är alldeles rinnig... =/ Ska låta den svalna ett tag så får vi se... Ngt tips annars? =)

http://labrys84.blogspot.com

enkakaiugnen

9 augusti 2011 21:25

Hej! Hade du "fast" sylt på den? Annars kan det nog bli lite rinnigt...men jag tror den stelnar till lite när den kallnar. Annars blir den nog väldigt god i vilket fall som helst, smakerna är ju desamma

 
Maria

Maria

10 augusti 2011 20:48

Jag lät den stå i kylskåpet i ngn timme och sen var den perfekt.. =) Man får ju modifiera receptet lite beroende på vad man har för sylt och form antar jag,, så jag tror att den kommer bli super nästa gång. =)

F.ö så blev den god, sylten var lite för söt, men det blev perfa med en klick grädde till.. =)

http://labrys84.blogspot.com

enkakaiugnen

11 augusti 2011 21:28

Va kul! Tyckte också den var lite söt, men ändå beroendeframkallande, iaf för mig ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Söndag 29 juli 19:18

        Igår blev jag medbjuden på middag med en kompis. Riktigt trevligt och gott, fick testa vietnamesiska vårrullar för första gången. Alltid roligt när mat och middagar kräver lite arbete innan man kan äta. Till efterrätt fick vi fruktsallad o...

Av enkakaiugnen - Söndag 29 juli 16:00

    Frallor? Nja... formen blev lite..platt. Tur man bryr sig mer om insidan då. Jahapp. Har ju längre levt på dessa havrefrallor nu som är glutenfria och bara så goda, särskilt att rosta! Det enda dåliga med dem är att det är jäst i så det tar...

Av enkakaiugnen - Lördag 28 juli 19:45

      Sommarens klart enklaste efterrätt, efter glasspinne såklart. Gott och fräscht, men ändå tillagat. Hittade receptet på Underbaraclara och höftade hej vilt efter det. Servera med grädde, färskostkräm eller vaniljglass och krossade drömmar. Him...

Av enkakaiugnen - Söndag 15 juli 17:03

           I går testade vi denna kräm som efterrätt tillsammans med en somrig fruktsallad med jordgubbar, kiwi och mango. Tanken var att varva det i glas och ha lite smuldeg över. Men då kom jag på att världens bästa mormor har en hel del rullrån...

Av enkakaiugnen - Onsdag 4 juli 22:00

Det har året har varit lite för baklöst Det hinns helt enkelt inte med att sno ihop en bulldeg också mitt när ekorrhjulet snurrar som allra fortast. Jag har ändå några måsten, vissa bröd och annan mat är helt enkelt för bra för att låta bli. Jag tänk...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En kaka i ugnen med Blogkeen
Följ En kaka i ugnen med Bloglovin'

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19 20 21
22
23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>
Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se