Direktlänk till inlägg 13 september 2011
En viss namnförvirring råder... Jag trodde att det var en paj jag bjöds på i helgen, men tji fick jag, för det var nötgratinerade äpplen jag åt, enligt receptet. Oavsett namn så var det väldigt gott. Sådär så man måste ta en gång till. Och sen bara en liiiten bit till. Och sen kanske bara en sista tugga... Det var mamma som hade gjort den, och än en gång hade hon lyckats väldans bra! (Receptet kommer från Sundsvalls Tidning).
Nötgratinerade äpplen
4 dl malda hasselnötter
1 kg äpplen, skurna i tunna skivor
100 g rumsvarmt smör
1 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
2 äggvitor
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
1. Lägg äppelskivorna i en smord form.
2. Rör smör och socker poröst.
3. Tillsätt nötter, äggulor och vaniljsocker.
4. Vispa äggvitorna hårt i en torr ren bunke (akta så ingen äggula följer med) och rör ner dem i den andra smeten.
5. Häll smeten över äpplena och grädda i ca. 20 minuter (så den får mycket färg, men inte bränns).
Ät med glass, vaniljsås eller något annat sött och smaskigt!
Närbild...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | ||||||
5 | 6 |
7 | 8 |
9 | 10 |
11 | |||
12 |
13 | 14 |
15 | 16 |
17 |
18 | |||
19 |
20 |
21 | 22 |
23 |
24 | 25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 | |||||
|