Direktlänk till inlägg 30 mars 2012
Påsken är ju på ingång som bekant och vi både plockar påskris och pysslar ägg och kycklingar på jobbet. I hemmet mjukstartar jag påskgodisgörandet med en favorit från ifjol, små smaksatta påskägg. Det är två sorter: Tuttifruttiägg med apelsinchoklad och Passionsfruktsägg med apelsinchoklad. Inspirationen fick jag på bloggen Söta saker.
Tuttifruttiägg 15 små
Ca. 75 g mandelmassa
4 droppar tuttifruttiessens
Röd karamellfärg
Mörk choklad med apelsinsmak
(el. annan smak)
Strössel
Ca. 75 gr mandelmassa
4 droppar passionsfruktsessens
Gul karamellfärg
Mörk choklad med apelsinsmak (el. annan smak)
Strössel
Gör så här (gäller båda)
1. Knåda mandelmassan mjuk och smaksätt med essensen.
2. Tillsätt karamellfärg (och lägg ev i kylen en stund om den blir för kladdig)
3. Smält chokladen i ett vattenbad (choklad i tom skål ovanpå en kastrull fylld med kokande vatten)
4.. Rulla ägg av mandelmassan.
5. Doppa halva äggen i chokladen och strö sedan strössel på dem.
Lägg i kylen och låt stelna. Lite roligare än vanliga mandelmasseägg
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 | |||
12 |
13 | 14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 |
25 |
|||
26 | 27 |
28 |
29 |
30 | 31 |
||||
|