Direktlänk till inlägg 30 april 2012
I helgen var vi i Stöde och hade det så himla bra med grillning, sovmorgon och skogen. En vilohelg helt enkelt. Efter grillning vill man ju ha nånting sött. Kladdkaka blev det den här gången och det slog mig att jag aldrig lagt upp en kladdkaka här. Antagligen för att jag inte bakat någon under det senaste året, kladdkaka är inte riktigt någon favorit hos mig. Jag gillade ändå den här, den blev ganska seg och chokladig. Vi åt den med bananer och grädde till och det kan ha varit vad som gjorde susen, för jag har ju precis upptäckt vilket fantastiskt bra kombo banan och choklad är. Nog med småprat, här är receptet.
Seg kladdkaka Ca. 8 bitar.
2 dl rårörsocker
1 dl strösocker
2 ägg
½ msk vaniljsocker
1 krm salt
0,75 dl kakao
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl sirap (för segare kaka med mer kolasmak)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Smält smöret försiktigt i en stor kastrull. Ta av kastrullen från plattan.
2. Rör ner socker, vaniljsocker, kakao, salt, ägg och sirap.
3. Rör sist ner mjölet och blanda smeten bra.
4. Häll smeten i en bakplåtsklädd ugnsfast form.
5. Grädda i 25 minuter och låt sedan kakan svalna innan den serveras.
När den väl serveras så är den perfekt med vispad gräddeoch skivad banan. Eller med någon form av lätt kokta och sockrade bär. Pudra lite florsocker på den också så blir den lite snyggare.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 | 4 | 5 |
6 | 7 |
8 |
|||
9 | 10 |
11 | 12 |
13 |
14 | 15 | |||
16 | 17 |
18 | 19 |
20 |
21 | 22 | |||
23 |
24 |
25 | 26 |
27 |
28 | 29 |
|||
30 | |||||||||
|