Direktlänk till inlägg 5 september 2012
I fredags när jag gjorde blåbärssconespajen så läste jag fel i receptet och tog för mycket socker, så jag fick börja om. Men jag ville inte slänga den första smeten så jag blandade i lite kakao och gjorde en choklad- och bananpaj av det istället. Jag smaksatte bananerna med limesaft och muscovadosocker och jag tyckte det blev riktigt bra tillsammans. Pajen smakar mycket av både choklad och banan och blev bra i konsistensen tycker jag. Servera med lite vaniljglass till!
Choklad- och bananpaj 4 portioner
1,25 dl vetemjöl
1 dl socker
1,5 msk kakao
1 tsk bakpulver
lite salt
1 msk smör
1,5 banan
saft av ½ lime
1-2 msk muscovadosocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
1. Blanda ihop mjöl, socker, bakpulver, salt, kakao och smör.
2. Rör i mjölken och ställ kallt.
3. Skiva bananen och lägg den i botten på en ugnssäker form. Strö muscovadosockret över och pressa över limesaften.
4. Fördela chokladsmeten jämt över bananerna och grädda pajen i ca. 15-20 minuter.
5. Garnera med minimarsmallows, choklad, strössel eller något annat fint du har hemma.
Servera helst med vaniljglass!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
||||||||
3 | 4 |
5 | 6 |
7 |
8 | 9 |
|||
10 | 11 |
12 |
13 | 14 |
15 | 16 |
|||
17 |
18 | 19 |
20 |
21 | 22 |
23 | |||
24 |
25 |
26 |
27 | 28 |
29 | 30 |
|||
|