Direktlänk till inlägg 5 januari 2013

S'mores cupcakes!

Av enkakaiugnen - 5 januari 2013 15:15

   

Lördagar bör innehålla nån form av fett- och sockerbomb. Här är ett bra exempel på det. Fulla med choklad, maräng och digestivekex är dom och heter passande nog S'mores cupcakes. S'mores är ju såna där klassiska USA-kakor som "dom" har framför lägerelden där. Chokladkex som man trycker fast grillade marshmallows i, helt enkelt. Det här är samma sak, fast fångat i en muffins. De blev väldigt goda och lite oväntade med både maräng och digestive i. Men dom kräver någon som gillar sötsaker, inte någon som mest tar en kaka för att det finns en över. Receptet kommer från "The hummingbird bakery" och här är det.


S'mores cupcakes ca. 16 st

30 g mörk choklad, finriven

5 digestivekex, mosade till smulor


75 g rumsvarmt smör

3 dl strösocker

3, 25 dl vetemjöl

3/4 dl kakao

1 msk bakpulver

1/4 tsk salt

2 stora ägg

2, 25 dl standardmjölk


Maräng:

2,25 dl strösocker

4 äggvitor


Chokladrutor till garnering


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

1. Lägg smör, mjöl, kakao, socker, salt och bakpulver i en bunke eller matberedare. Vispa ihop ingredienserna till en finkornig bladning, med elvisp eller i matberedare.

2. Vispa ihopp ägg och mjölk för hand och häll ner det mesta av det i bunken. Vispa ihop till en slät smet och tillsätt den sista äggmjölken. Vispa till det är en slät smet.

3. Fyll formarna med smeten till 2/3. Strö över lite digestivesmulor och chokladriv på muffinsarna.

4. Grädda i ca. 20-25 minuter, känn med en sticka att de är klara.

Ta ut muffinsarna och låt dem svalna. Medan de svalnar gör man marängen:

5. Häll sockret och 1 ½ dl vatten i en kastrull. Låt det koka upp och koka i ca. 8 minuter. Rör om då och då så inte sockret fastnar i botten.

6. Vispa under tiden äggvitorna till ett skum, gärna i matberedaren.

7. När sockerlagen kokat klart så häll i den lite i taget i äggviteskummet medan du vispar. Vispa sedan ytterligare en stund.

8. Bred ut marängen på de kalla muffinsarna. Spritsa eller bred ut med en lilleman/slickepott och gör gärna små toppar i marängen. Slår man lite försiktigt på marängen så följer den med upp när man drar upp det man slår med.

9. Sätt ugnen på grill och ca. 225-250 grader. Ställ in muffinsarna igen i några sekunder, så att topparna får lite färg. Börja inte med något annat medan du väntar för det går jättefort!

Garnera med chokladbitar och digestivesmulor. Klart!

    

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Lördag 13 april 08:39

  Sällan har våren varit så efterlängtad. Vi har haft snö i ett halvår nu, sedan 20 oktober. Efter en evighetsvinter tar vi nu alla chanser att skotta gångar i den 1 meter djupa snön som fortfarande brer ut sig på gräsmattan. Så nu kan vi röra oss ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards