Direktlänk till inlägg 10 januari 2013
Maräng: ca. 50 st små
2,25 dl strösocker
4 äggvitor
Gör så här:
Sätt ugnen på grill och 225-250 grader.
5. Häll sockret och 1 ½ dl vatten i en kastrull. Låt det koka upp och koka i ca. 8 minuter. Rör om då och då så inte sockret fastnar i botten.
6. Vispa under tiden äggvitorna till ett skum, gärna i matberedaren.
7. När sockerlagen kokat klart så häll i den lite i taget i äggviteskummet medan du vispar. Vispa sedan ytterligare en stund.
8. Spritsa marängen i småkakeformar eller på ett bakplåtspapper.Gör gärna små toppar i marängen. Slår man lite försiktigt på marängen så följer den med upp när man drar upp det man slår med, och då blir det som toppar.
9. Ställ igen marängerna i ugnen i några sekunder, så att topparna får lite färg. Börja inte med något annat medan du väntar för det går jättefort!
Gott till glass, grädde och jordgubbar eller bara som dom är med lite choklad på.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 | 5 | 6 |
||||
7 | 8 |
9 |
10 | 11 |
12 |
13 | |||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 | 23 |
24 | 25 | 26 |
27 | |||
28 |
29 | 30 |
31 | ||||||
|