Direktlänk till inlägg 16 mars 2013

Päronkaka med mandel!

Av enkakaiugnen - 16 mars 2013 23:23

    

I måndags kliade det i bakfingrarna och jag hade en hel drös övermogna päron liggandes här som jag ville baka upp, och så blev det. Hittade ett recept på en mandelkaka i Hembakat som jag tryckte ner lite päron i. Det gick riktigt bra men gräddningstiden blev dubbelt så lång eftersom kakan blev betydligt blötare än i ursprungsreceptet. Den här kakan kallas i original för Tuppkaka, något jag aldrig ätit. Med päron blev den god, men kanske lite för söt. Nu är det ju i och för sig få av de som läser den här bloggen som skulle säga att det är något negativt. Så här är receptet.


Päron- och mandelkaka

2 ägg

2 dl strösocker

75 g smält smör

2 ½ dl vetemjöl

3 päron, skalade, urkärnade och skurna i bitar

1 dl skållade mandlar


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

1. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i smör och mjöl och rör till en slät smet.

2. Häll smeten i en smordoch bröad form med löstagbar kant, ca. 22 cm i diameter.

3. Tryck ner päronbitarna i kakan och strö över den skållade mandeln.

4. Grädda i ca. 40 minuter. Kolla kakan efter halva tiden och lägg aluminiumfolie över den om den börjar få för mycket färg. Känn med en sticka att den är klar, den ska inte vara för kladdig.

5. Låt svalna och pudra sedan lite florsocker över den.

Klart!

 

 
 
Ingen bild

Ana

17 mars 2013 12:38

Hej Jag är Ana från Fooduel.com. Det är en plats där användarna röstar recept
1 till 10.

Det finns en rangordning av de bästa recepten och en profil med dina röstat recept. Varje recept har en länk till bloggen som tillhör receptet. På så sätt kommer du att få trafik till din blogg

Det är enkelt, snabbt och roligt. Det bästa fotot recept kommer att vara här.

Jag inbjuder dig att komma in, lägg till din blogg och ladda ett recept med en fin bild.

Vi skulle älska att du deltar med några recept som denna. Ser fantastiskt!

Hälsningar

http://www.Fooduel.com

enkakaiugnen

17 mars 2013 20:26

Hej! Låter intressant, ska fundera på saken!

 
Ingen bild

husetbakomlindarna.blogspot.com

17 mars 2013 20:14

Hej! Jag bakar ofta en liknande kaka som också kallas för Tuppkaka, tror det är för det inte är något bakpulver i den. Jag brukar fylla med bär t.ex krusbär eller vinbär, blir jättegod med en klick vispad grädde! Men nu ska jag göra den med päron också, fyra gamla päronträd ger skörd i mängder! Kram

enkakaiugnen

17 mars 2013 20:25

Låter verkligen gott med vinbär i, blir ju inte lika sött då! Hoppas du gillar den med päron i också!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Lördag 13 april 08:39

  Sällan har våren varit så efterlängtad. Vi har haft snö i ett halvår nu, sedan 20 oktober. Efter en evighetsvinter tar vi nu alla chanser att skotta gångar i den 1 meter djupa snön som fortfarande brer ut sig på gräsmattan. Så nu kan vi röra oss ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards