Direktlänk till inlägg 19 april 2013

Ny favorit! Blåbärsmazarinpaj!

Av enkakaiugnen - 19 april 2013 20:19


En ny favorit!! Och det är ju inte varje dag, för jag blir ju sällan riktigt nöjd. Men den här gången så! Ny typ av kaka som kombinerar två av mina favoriter, blåbär och mazarin. Det blir som en paj fylld med blåbärssirap och blåbär och sedan ett mazarintäcke ovanpå. Ni hör ju, den här måste man prova. Perfekt helgfika! Ganska enkel att få till också.

Det här med våren alltså. Nu känns det ju i kroppen, det är ju underbart just nu, när man börjar kunna fota ute igen och kan göra det även på kvällarna. Bilderna blir så mycket bättre då! Glatt och positivt är det i det lilla hushållet ikväll som ni märker, men sen är det ju också både fredag, vår, soligt, hela helgen kvar och en bit kaka här. Man behöver ju inget mer.


Blåbärsmazarinpaj 1 springform

Mördegsbotten:

2½ dl vetemjöl

4 msk socker

100 g smör

1 äggula


Blåbärsfyllning

500 g blåbär

1 dl socker


Mazarinsmet:

250 g mandelmassa

100 g smör

2 ägg

 

Gör så här:

Mördeg:

1. Nyp ihop mjöl, socker och smöret skuret i bitar till en smulig massa.

2. Blanda i äggulan och blanda snabbt ihop till en deg.

3. Kavla ut degen till en cirkel och lägg den i en form med löstagbar kant, ca. 24 cm i diameter. Tryck ut degen i formen, så den går upp minst 3 cm på kanterna. Ställ i kylen i 30 minuter.


Blåbärsfyllning:

1. Lägg bär och socker i en kastrull och koka upp så att nästan all vätska försvinner. Bären ska ligga som i en sirapslag när det är klart.


Mazarinsmet:

1. Riv mandelmassan och blanda med det mjuka smöret, t.ex med en stavmixer. Rör i äggen så det blir en slät smet.


Sätt ugnen på 175 grader.

4. Ta ut formen ur kylen och bred ut blåbärssirapen över bottnen. Fördela mazarinsmeten över.

5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 45-50 minuter. Håll lite koll på slutet så inte yta bränns,

6. Låt kakan svalna innan du lossar kanten.

Klart! Servera precis som den är!

 


 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Emma Lindholm

19 april 2013 21:38

det är farligt att titta in här en fredag kväll när man inte har köpt hem något fredagsgotta!!

enkakaiugnen

19 april 2013 22:23

Hehe, det är hela tanken ;)

 
Katarina

Katarina

19 april 2013 22:25

Den ser jättegod ut! Ha en fin helg!

http://hovkonditorn.blogspot.comh

enkakaiugnen

20 april 2013 22:12

Tack! Hoppas du också får en bra helg!

 
Veronica

Veronica

20 april 2013 21:47

Hej!
Jag har bara kikat lite här på bloggen men har redan förstått att här kommer jag få många ideér. På återseende:)
/Veronica

http://www.klipphojden3.blogspot.com

enkakaiugnen

20 april 2013 22:12

Vad roligt! Kom gärna tillbaka!

 
tina

tina

4 maj 2013 19:07

Den här kakan verkar ljuvlig!

http://www.pickipicki.se

enkakaiugnen

5 maj 2013 12:30

Tack! :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Söndag 3 dec 15:35

  Ursäkta en hemsk bild, men det var den enda jag hann få till innan kakan skulle serveras. Bli inte lurad, den blev såå mycket godare än den ser ut! Var så sugen på en chokladkaka och har snöat in lite grann på rom just nu så det fick bli en rom-...

Av enkakaiugnen - Tisdag 21 nov 20:23

     I helgen var mormor, morfar, mamma och pappa här och fikade med oss och det var så mysigt. Det var ju första dagen med snö det här året och då börjar ju julen smyga sig på lite. Det kräver ju en saffranskaka och denna gång blev det Leilas recep...

Av enkakaiugnen - Måndag 6 nov 20:52

            Det här är en favorit sen jag var liten! Mamma har nog gjort den varje höst, det säger något om vad himla god den är. Safitg på något vis, inte torr som paj kan bli ibland. Det är liksom en knäckig konsistens på pajdegen. Den är lätt at...

Av enkakaiugnen - Söndag 29 okt 20:00

        Äntligen ett glutenfritt bröd utan mjölmix med god smak som håller ihop bra. Havremjöl är en ny favorit! Jag testar ju titt som tätt glutenfria recept, mest för att jag mår bäst av att inte äta mjöl för ofta. Eftersom jag ändå älskar brö...

Av enkakaiugnen - Söndag 29 okt 19:45

    Jag har alltid gillat lingon i det jag bakar, det är nånting med det där syrliga och smakrika, långt från sötslisket som lockar. Det ironiska i det hela är ju att man då måste ha i en hel del socker för att kompensera för syran så det blir ju...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En kaka i ugnen med Blogkeen
Följ En kaka i ugnen med Bloglovin'

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2013 >>>
Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se