Direktlänk till inlägg 29 april 2013
Dom här godingarna kräver en chokladälskare. Gillar man mjölkchoklad så är det här helt rätt kaka. Den kräver dock ett glas mjölk eller en kanna kaffe till för att man inte ska få sötslag. Men trots allt så var den god! Väldigt lättbakade är dom också, så dom är perfekta när chokladsuget sätter in och det är för långt till affärn. Här är receptet:
Mjölkchokladcookies ca. 25-30 st
150 g hackad mörk choklad och mjölkchoklad
4 msk smör
1,5 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 stora ägg
1,8 dl farinsocker
1 tsk vaniljextrakt
100 g chokladbitar
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Smält den hackade chokladen och smöret i micron. Rör om då och då.
2. Vispa ägg och farinsocker fluffigt och vispa sedan ner chokladsmöret.
3. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke och rör ner det i smeten också tillsammans med chokladbitarna.
4. Klicka ut smeten i ca. 2 msk stora klickar på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda kakorna i ca. 12-15 minuter och låt dem sedan svalna.
Klart!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 |
5 | 6 |
7 | |||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | 14 |
|||
15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 |
|||
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 | 28 |
|||
29 | 30 | ||||||||
|