Direktlänk till inlägg 18 augusti 2013
Igår blev det hallonpaj här och jag kom på att jag inte har något sånt recept på bloggen än. Jag har visserligen ett recept på Halloncurdpaj som finns här, men inget med bara hallon som fyllning. Bottnen och degströsslet kommer från Roy Fares bakbok Sweet, men jag gjorde en egen fyllning till för i originalet är det äppelfyllning. Måste prova den framöver också, den ser så jäkla god ut! Pajen från igår blev också riktigt god, lite syrlig vilket passar perfekt om man har lite vaniljsås eller glass till. Här är receptet.
Mördegsbotten:
120 g rumstempererat smör
3 dl vetemjöl
1 dl florsocker
1 äggula
1 äggvita (att pensla botten med)
Hallonfyllning:
3-4 dl hallon
1 dl strösocker
1 msk maizenamjöl
3 msk hallonsylt
Strössel
½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
½ dl havregryn
½ tsk bakpulver
60 g rumstempererat smör
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.
Mördegsbotten:
1. Blanda alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop till en jämn deg.
2. Kavla ut degen till en cirka 3 mm tjock rundel och fodra en pajform löstagbar kant. Pensla formen med äggvita.
Hallonfyllning:
1. Bred ut hallonsylten i pajskalets botten.
2. Blanda hallon, maizena och strösocker i en bunke. Fördela jämt över pajskalet.
Strössel:
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Tillsätt smöret och nyp ihop med fingertopparna till en smuldeg.
3. Strö degströsslet över hallonen.
Grädda pajen i ca. 35 minuter tills den fått lite färg.
Klart!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | ||||||
5 |
6 |
7 | 8 |
9 | 10 |
11 | |||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 | 17 |
18 | |||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 | 27 |
28 | 29 | 30 |
31 |
||||
|