Direktlänk till inlägg 8 mars 2014

Glutenfri Sirapslimpa!

Av enkakaiugnen - 8 mars 2014 17:00

   

Är nyss hemkommen från en fantastisk fjällsemester, där det faktiskt har ätits en hel del limpa doppad i varm oboy. Det har också åkts en hel del skidor, på tvären och bredden och ätits en väldans massa god mat! För att inte tala om sällskapet, det bästa av allt! Eftersom det ätits så mycket och dessutom på en hel del bra utflyktsställen så tänkte jag göra ett inlägg om det framöver om någon skulle råka befinna sig i fjällen och behöver utflyktstips. Annars är ju faktiskt det allra bästa utflyktstipset just det med limpa i varm choklad. Dock inte för länge. Då behöver man ju först och främst en limpa, kanske till och med en glutenfri sådan, så här kommer det en sån. Den blev både saftig och god och funkar perfekt att rosta också. Själva stommen i brödet är bovetemjölet, och den blev hög och fin. Nu har jag provat två glutenfria bröd, båda ur tidningen Hembakat och båda har varit riktigt goda! Så det här måste jag fortsätta med.


Glutenfri Sirapslimpa 1 st

500 g kylskåpskall mjölk

20 g jäst

100 g mörk sirap

300 g bovetemjöl

50 g maizena majsstärkelse

2 tsk salt

1 tsk brödkryddor

40 psylliumfröskal


Gör så här:


1. Vispa ihop mjölk, jäst, sirap, bovetemjöl, maizena, salt och brödkryddor till en jämn deg. Vispa sist ner psylliumfröskal.

2. Låt degen vila i en bunke, täckt med platsfolie i ca. 2 timmar.

3. Ta upp degen på mjölat bakbord. Forma degen till en limpa och strö övet bovetemjöl.

4. Lägg limpan på en plåt med bakplåtspapper eller i en brödform och låt den vila i 30 min.

Sätt ugnen på 200 grader.

5. Grädda brödet mitt i ugnen i ca. 45 minuter. Låt det svalna helt innan du skär upp det. Klart!

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Lördag 13 april 08:39

  Sällan har våren varit så efterlängtad. Vi har haft snö i ett halvår nu, sedan 20 oktober. Efter en evighetsvinter tar vi nu alla chanser att skotta gångar i den 1 meter djupa snön som fortfarande brer ut sig på gräsmattan. Så nu kan vi röra oss ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards