Direktlänk till inlägg 23 mars 2014

Klippta grahamsbullar!

Av enkakaiugnen - 23 mars 2014 19:30

 

Mitt i min bakterapi så fick jag en medlöpare. Det var kul, annars bakar jag ju mest själv. Men då måste det ju bakas matbröd såklart, så den fine sambon gav sig på att göra klippta gramahmsfrallor. De blev riktigt goda, så där så jag kan äta dom till kaffet istället för en kaka. Inte för att dom är söta, utan för att dom är goda. Ett ganska enkelt recept också, och en hel del vetemjöl, det var ju ett tag sen.


Klippta grahamsbullar ca. 20 st

25 g jäst

3 dl fingervarm mjölk

1 ½ tsk salt

2 msk ljus sirap

1 dl grahamsmjöl (lite märkligt att det heter grahamsfrallor)

20 g rumsvarmt smör

7-8 dl vetemjöl


Gör så här:

1. Smula ner jästen i en bunke.

2. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, sirap, grahamsmjöl och låt blandningen stå i några minuter.

3. Tillsätt smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen kraftigt i några minuter så att glutentrådarna blir starka och bröden blir luftiga.

4. Låt bröden jäsa under bakduk i ca. 45 minuter.

5. Knåda degen igen och klipp sedan bitar av det. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

6. Låt bröden jäsa yterligare 30 minuter under bakduk.

Sätt ugnen på 230 grader.

7. Grädda bröden mitt i ugnen i 10-13 minuter. Låt dem svalna på galler.

Klart!

Allra godast nybakade, med smör och ost.

 

 

Om man klipper med stil så kan man få till en val, eller säl.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 09:31

     Namnet avslöjar den här kakan, den är precis som kärleksmums, men utan choklad och med blåbärsfyllning och blåbärstopping istället. Receptet kommer från "Nu bakar vi" men jag dubblerade mängden blåbär i glasyren för att få en lite syrligar...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>
Matbloggstoppen

Skapa flashcards