Direktlänk till inlägg 23 mars 2014
Mitt i min bakterapi så fick jag en medlöpare. Det var kul, annars bakar jag ju mest själv. Men då måste det ju bakas matbröd såklart, så den fine sambon gav sig på att göra klippta gramahmsfrallor. De blev riktigt goda, så där så jag kan äta dom till kaffet istället för en kaka. Inte för att dom är söta, utan för att dom är goda. Ett ganska enkelt recept också, och en hel del vetemjöl, det var ju ett tag sen.
Klippta grahamsbullar ca. 20 st
25 g jäst
3 dl fingervarm mjölk
1 ½ tsk salt
2 msk ljus sirap
1 dl grahamsmjöl (lite märkligt att det heter grahamsfrallor)
20 g rumsvarmt smör
7-8 dl vetemjöl
Gör så här:
1. Smula ner jästen i en bunke.
2. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, sirap, grahamsmjöl och låt blandningen stå i några minuter.
3. Tillsätt smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen kraftigt i några minuter så att glutentrådarna blir starka och bröden blir luftiga.
4. Låt bröden jäsa under bakduk i ca. 45 minuter.
5. Knåda degen igen och klipp sedan bitar av det. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
6. Låt bröden jäsa yterligare 30 minuter under bakduk.
Sätt ugnen på 230 grader.
7. Grädda bröden mitt i ugnen i 10-13 minuter. Låt dem svalna på galler.
Klart!
Allra godast nybakade, med smör och ost.
Om man klipper med stil så kan man få till en val, eller säl.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 | 4 |
5 | 6 |
7 | 8 | 9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | 15 |
16 |
|||
17 |
18 | 19 |
20 | 21 |
22 |
23 | |||
24 |
25 | 26 |
27 | 28 |
29 |
30 |
|||
31 | |||||||||
|