Direktlänk till inlägg 27 april 2014

Supergoda vaniljbullar med philadelphiaost!

Av enkakaiugnen - 27 april 2014 10:00

      

"Dom smakar ju kalaspuffar", sa den fine sambon och jag höll med, hur jäkla goda som helst. Jag hade ett sånt väldans bullsug idag så det blev en omgång vaniljbullar och en omgång chokladbullar. Baket pågick medans vi skruvade altan, klippte av blomlökar ute och gjorde sallad och det brukar ju sällan funka för mig att multitaska på det viset men för en gångs skull klaffade det! Det är bland de godaste bullar jag gjort det här! Har aldrig haft philadelphiaost i fyllningen tidigare, tror att det kan spela in. Det blev en tydlig smak av vanilj, men ändå inte för söt fyllning. Istället för pärlsocker så strödde jag solrosfrön över en del av bullarna, därav kalaspuffssmaken. Receptet kommer ur en baktidning där dom hade utlyst Bull-SM och den här sorten var bland de 10 bästa, så det kanske inte var så konstigt att dom blev goda. Här är receptet, ur tidningen Bakat&Gott.


Vaniljbullar Ca. 30 st normalstora

50 g jäst för söta degar

3 dl mjölk

150 g mjukt smör

1 ägg

1 ½ dl strösocker

1 tsk salt

10-11 dl vetemjöl


Fyllning:

150 g mjukt smör

200 g philadelphiaost

3 dl florsocker

3 tsk vaniljsocker


Solrosfrön

Pärlsocker


Gör så här:


1. Värm mjölken till fingervarm (37 grader).

2. Smula jästen i en degbunke. Rör ut den med lite av mjölken så jästen löses upp. Häll i resten av mjölken.

3. Rör ner socker, salt, smör och ägg och därefter vetemjölet lite i taget.

4. Arbeta i ca. 5 minuter i en bakassistent (eller lite längre för hand).

5. Låt jäsa under bakduk i 45-60 minuter.

 

Gör fyllningen under tiden:

Vispa ihop alla ingredienser med elvisp till en slät kräm.


6. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar. Kavla ut till en rektangel (inte för tunn, den ska gå lätt att få upp från bordet) och bred ut hälften av fyllningen över rektangeln.

7. Vik över den ena långsidan till den andra långsidan och skär ca 1-2 cm breda remsor av degen. Snurra/tvinna varje remsa till en rulle och nkyt ihop till en knut.

8. Lägg knutarna på en plåt med bakplåtspapper, ca. 12 knutar / plåt.

9. Låt jäsa i 45 minuter till under bakduk.

Sätt ugnen på 225 grader.

 

10. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker, solrosfrön eller flagad mandel.

11. Grädda i 8-10 minuter (håll koll så de inte blir brända, det är olika i olika ugnar hur fort det går).

Klart!

  

   

 
ANNONS
 
Ingen bild

Annelie

28 april 2014 21:05

Vilka bullar, ser verkligen goda ut..

enkakaiugnen

1 maj 2014 22:32

Tack! :)

 
Jocke

Jocke

30 april 2014 22:26

Hej, bullarna ser verkligen goda ut och philadelfiaost i fyllningen måste jag prova.

http://Arnell.nu

enkakaiugnen

1 maj 2014 22:31

Tack! :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Måndag 6 nov 20:52


            Det här är en favorit sen jag var liten! Mamma har nog gjort den varje höst, det säger något om vad himla god den är. Safitg på något vis, inte torr som paj kan bli ibland. Det är liksom en knäckig konsistens på pajdegen. Den är lätt at...

Av enkakaiugnen - Söndag 29 okt 20:00


        Äntligen ett glutenfritt bröd utan mjölmix med god smak som håller ihop bra. Havremjöl är en ny favorit! Jag testar ju titt som tätt glutenfria recept, mest för att jag mår bäst av att inte äta mjöl för ofta. Eftersom jag ändå älskar brö...

Av enkakaiugnen - Söndag 29 okt 19:45


    Jag har alltid gillat lingon i det jag bakar, det är nånting med det där syrliga och smakrika, långt från sötslisket som lockar. Det ironiska i det hela är ju att man då måste ha i en hel del socker för att kompensera för syran så det blir ju...

Av enkakaiugnen - Onsdag 25 okt 20:44


       Försökte mig på nya små chokladkakor idag med svarta bönor i. Riktigt goda för att vara utan socker och mjöl. God chokladsmak också tack vare lite chiliinslag. Jag minskade mängden agavesirap men har angett den ursprungliga mängden i recep...

Av enkakaiugnen - Tisdag 24 okt 21:48


Här är en gammal goding och favorit, men med fel sylt om man läser rubriken. Nu har jag gjort en höstigare variant med äppelmos och äppelskivor på, det blev också riktigt god, som en pajkaka ungefär. Perfekt med vaniljsås till. Här är receptet, so...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En kaka i ugnen med Blogkeen
Följ En kaka i ugnen med Bloglovin'

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< April 2014 >>>
Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se