Direktlänk till inlägg 17 september 2014
Den här müslin gör jag några gånger i månaden och den går åt ganska fort. Den är relativt nyttig och osötad (beror på hur mycket torkad frukt man har i på slutet). Den går att variera på många sätt, använd de frön och nötter som du gillar och vill man hellre ha det än gryn och flingor så minskar man helt enkelt på dem. Jag brukar höfta lite och testa mig fram. Men det här har blivit grund receptet. Om man gör mycket så kanske man får rosta müslin i omgångar. Perfekt helgfrukost är det hur som helst! Och det obligatoriska kvällsfikat här i skogen.
Müsli med tranbär och kanel
6 dl fiberhavregryn
6 dl rågflingor
1 dl hackade hasselnötter
1 dl hackad sötmandel
2 dl solroskärnor
2 dl kokosflingor
½ dl matolja
3 dl vatten
2 msk kanel (eller mer efter smak)
Torkade äppelskivor
Corn flakes efter behag
Russin och/eller torkade aprikoser
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
1. Blanda havregryn, rågflingor, frön och hackade nötter i en bunke. Krydda med kanel.
2. Blanda vatten, olja och pressad apelsin i en annan bunke och häll det över müslin.
3. Häll ut allt på en plåt med höga kanter och bakplåtspapper. Bred ut det jämt på plåten.
4. Rosta i ugnen i ca. 25 minuter, rör om då och då under tiden.
5. Ta ut och låt müslin svalna helt. Häll ut corn flakes och den torkade frukten på plåten. Ta så mycket du vill ha och blanda om tills allt är jämt fördelat. Häll upp i torra, rena burkar.
Klart!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 | 6 |
7 | |||
8 |
9 |
10 | 11 | 12 |
13 | 14 |
|||
15 | 16 |
17 | 18 |
19 | 20 | 21 |
|||
22 | 23 |
24 | 25 |
26 | 27 |
28 |
|||
29 |
30 | ||||||||
|