Direktlänk till inlägg 2 augusti 2016

Citronkladdkaka!

Av enkakaiugnen - 2 augusti 2016 23:21

 

Jag har bakat för lite på slutet... Då ska man inte ta egna beslut, man ska följa receptet. Eller så ska man i alla fall modifiera dem med lite känsla och inte lägga till dubbelt så mycket gräddningstid. För då blir kakan torr. Learning by doing. Så, följ receptet bara så blir det kanon. Receptet kommer för övrigt från Jennys matblogg som jag hittatväldigt mycket matinspiration hos på sista tiden.


Citronkladdkaka (en rundform cirka 24 cm)
2 citroner
4 1/2 dl strösocker
200 g smör
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl


Gör så här :
Sätt ugnen på 175 grader ,

1. Smält smöret och låt det svalna.

2. Rör ihop ägg och socker.

3. Tvätta citronerna och riv av det gula skalet ner i smeten. Pressa ner saften ur de två citronerna och rör om.

3. Rör ihop mjöl, vaniljsocker och vänd ner i smeten. Rör ihop tills allt har blandat sig.

4. Rör sist ner det smälta, avsvalnade smöret.
5. Smörj & bröa formen och häll i smeten. Grädda i mitten på ugnen i cirka 25-30 minuter (inte längre!)

Låt stanna till sig i kylskåp ett par timmar innan servering.


Jag gillar att servera den med blåbärsgrädde. Brukar röra ihop vispad grädde med lite blåbärssylt och färska blåbär om jag har.

 

(Ursäkta bildkvaliteten, tidsbrist helt enkelt).

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Tisdag 15 aug 08:00


      Den här kakan rör man ihop på 2 minuter. Hur enkel som helst och dessutom riktigt söt och god. Det blir en ganska liten kaka, räcker till ca. 6 personer. Här är receptet, från Lindas bakblogg.   Hallonkaka i brödform 6 portioner 1 ägg1...

Av enkakaiugnen - Söndag 13 aug 08:00


    Idag blev det äntligen något av skogshallonen. Det blev två olika, snabbakade kakor. Den ena med hallon och lime, den andra med nektarin, hallon och kardemumma. Lite peach melba-stuk på den. Riktigt goda båda två, men lite väl syrliga kanske ...

Av enkakaiugnen - Lördag 12 aug 22:02


         Har fått ett begär efter pesto denna sommar. Äter den med jordgubbar, grönkål och halloumi i en sallad för det mesta, eller med pasta såklart. Den funkar också riktigt bra på kex av olika slag. Den är ett litet hopkok av det jag har hemma ...

Av enkakaiugnen - Fredag 11 aug 23:46


  Och så var det hallonen. Det tar liksom inte slut nu. Kanske för att jag istället för att rensa sitter här och drömmer mig bort till vad jag ska göra av denna ocean av bär så småningom. Av hallonen tänker jag mig att det kan bli något av följand...

Av enkakaiugnen - Onsdag 2 aug 19:00


Blåbäret, det vilda alltså, är sannolikt ganska underskattat. Troligen på grund av de så kallade "superbären" som lanseras som väldigt nyttiga och ska flygas hit från andra sidan jorden. Här marknadsförs de sedan som att de vore rena hälsokuren nä...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En kaka i ugnen med Blogkeen
Följ En kaka i ugnen med Bloglovin'

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>
Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se