Direktlänk till inlägg 14 september 2016

Snabbgjord grov yoghurtlimpa!

Av enkakaiugnen - 14 september 2016 22:14


    

Det här tillhör den kategori bakning som det blir allra mest av nu. Kategorin som innebär att man mest rör ihop olika saker och gräddar dem. Det här receptet gillade jag för att det var lite mjöl i och dessutom mycket turkisk yoghurt vilket gör brödet mättande. Helt okej smak också, men jag saknade lite sötma i det. Fast å andra sidan är det ju nyttigare utan socker. Funderar på att krydda det lite annorlunda nästa gång. Men klart värt sina 5 minuter bakning. Receptet kommer från "I gott sällskap".


Snabbt yoghurtbröd 1 limpa

2 dl grovt rågmjöl

1 dl grahamsmjöl

2 dl havregryn

1,5 msk bakpulver

1/2 dl linfrö

1 dl solroskärnor

4 dl naturell yoghurt av något slag (jag använde turkisk)

1 msk honung

2 msk vatten

1,5 msk matolja

1 tsk salt

Ev 1 tsk brödkryddor


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader

1. Blanda de torra ingredienserna i en skål.

2. Vispa ihop övriga ingredienser in en annan skål.

3. Rör snabbt ihop allt till en kletig deg och bred ut den i en bördform klädd med bakplåtspapper.

4. Strö över lite frön, tex solroskärnor, och grädda i ca. 30 min eller till en innertemperatur på 96 grader.

Låt kallna i formen och sen är det bara att skära upp och smaka.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Söndag 3 dec 15:35

  Ursäkta en hemsk bild, men det var den enda jag hann få till innan kakan skulle serveras. Bli inte lurad, den blev såå mycket godare än den ser ut! Var så sugen på en chokladkaka och har snöat in lite grann på rom just nu så det fick bli en rom-...

Av enkakaiugnen - Tisdag 21 nov 20:23

     I helgen var mormor, morfar, mamma och pappa här och fikade med oss och det var så mysigt. Det var ju första dagen med snö det här året och då börjar ju julen smyga sig på lite. Det kräver ju en saffranskaka och denna gång blev det Leilas recep...

Av enkakaiugnen - Måndag 6 nov 20:52

            Det här är en favorit sen jag var liten! Mamma har nog gjort den varje höst, det säger något om vad himla god den är. Safitg på något vis, inte torr som paj kan bli ibland. Det är liksom en knäckig konsistens på pajdegen. Den är lätt at...

Av enkakaiugnen - Söndag 29 okt 20:00

        Äntligen ett glutenfritt bröd utan mjölmix med god smak som håller ihop bra. Havremjöl är en ny favorit! Jag testar ju titt som tätt glutenfria recept, mest för att jag mår bäst av att inte äta mjöl för ofta. Eftersom jag ändå älskar brö...

Av enkakaiugnen - Söndag 29 okt 19:45

    Jag har alltid gillat lingon i det jag bakar, det är nånting med det där syrliga och smakrika, långt från sötslisket som lockar. Det ironiska i det hela är ju att man då måste ha i en hel del socker för att kompensera för syran så det blir ju...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En kaka i ugnen med Blogkeen
Följ En kaka i ugnen med Bloglovin'

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2016 >>>
Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se