Direktlänk till inlägg 19 april 2017

Påskiga kladdkakemuffins med passionsfruktstopping!

Av enkakaiugnen - Onsdag 19 april 12:56

      

Den rubriken vinner nog längdmässigt hittills på bloggen. Passionsfruktens fel.

Bakade de här godingarna i lördags innan vi skulle på påskmiddag hos mamma och pappa. Det är Leilas grundrecept på kladdkakemuffins men i ärlighetens namn så vill jag ha dem i ugnen betydligt längre än receptet föreslog. Tog ut dem enligt receptet men då var det bara smet. Det är ju en smakfråga det där om konsistensen just på kladdkakor men jag vill i alla fall att de ska kännas gräddade. Så då körde jag lika länge till och det blev toppen tycker jag. Riktigt saftiga och chokladiga!

Gjorde en frosting med passionsfrukt att toppa dem med, bryter ju av så jäkla bra mot chokladen. Tycker man den blir för rinnig så blandar man helt enkelt i mer vispad grädde. Här är receptet.


Jo, en sak till. Ursäkta dåliga bilder, hade bara mobilkamera och mörker till hands. Så de blev mycket finare än de ser ut. Väldigt goda dessutom!


Kladdkakemuffins ca. 12 st

1 tsk vaniljsocker
2 dl strösocker
2 ekologiska ägg
50 g smör
½ dl matolja
1 dl ljus sirap
1 dl kakao1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
Lite salt
50 g choklad (mörk eller ljud beroende på vad man gillar)

Frosting

3 dl florsocker
150 g philadelphiaost
2 passionsfrukter

skal av ½ lime

1-2 dl vispgrädde


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.
1. Vispa vaniljsocker,strösocker och ägg vitt och pösigt.
2. Smält smöret,häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
3. Blanda kakao, bakpulver, vetemjöl och salt och sikta ner det i smeten.
4. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.
5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
6. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter (beroende på hur kladdiga du vill ha dem). Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.


Frosting:

1. Rör ihop florsocker och philadelphia och rör sedan ner inkråmet från passionsfrukterna och limeskalet.

2. Vispa grädden ganska hårt och blanda sedan ner lite av passionskrämen i taget så du får en bra konsistens på frostingen.

3. Spritsa eller bred över muffinsarna. Pynta ev. med godisägg eller bär.

Klart!

 
ANNONS
 
Arbetskläderna

Arbetskläderna

Onsdag 19 april 13:18

Vilka underbara bakelser. De skulle man inte tacka nej till. Spana in vår hemsida: https://www.arbetskladerna.se/

http://https://www.arbetskladerna.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Tisdag 15 aug 08:00


      Den här kakan rör man ihop på 2 minuter. Hur enkel som helst och dessutom riktigt söt och god. Det blir en ganska liten kaka, räcker till ca. 6 personer. Här är receptet, från Lindas bakblogg.   Hallonkaka i brödform 6 portioner 1 ägg1...

Av enkakaiugnen - Söndag 13 aug 08:00


    Idag blev det äntligen något av skogshallonen. Det blev två olika, snabbakade kakor. Den ena med hallon och lime, den andra med nektarin, hallon och kardemumma. Lite peach melba-stuk på den. Riktigt goda båda två, men lite väl syrliga kanske ...

Av enkakaiugnen - Lördag 12 aug 22:02


         Har fått ett begär efter pesto denna sommar. Äter den med jordgubbar, grönkål och halloumi i en sallad för det mesta, eller med pasta såklart. Den funkar också riktigt bra på kex av olika slag. Den är ett litet hopkok av det jag har hemma ...

Av enkakaiugnen - Fredag 11 aug 23:46


  Och så var det hallonen. Det tar liksom inte slut nu. Kanske för att jag istället för att rensa sitter här och drömmer mig bort till vad jag ska göra av denna ocean av bär så småningom. Av hallonen tänker jag mig att det kan bli något av följand...

Av enkakaiugnen - Onsdag 2 aug 19:00


Blåbäret, det vilda alltså, är sannolikt ganska underskattat. Troligen på grund av de så kallade "superbären" som lanseras som väldigt nyttiga och ska flygas hit från andra sidan jorden. Här marknadsförs de sedan som att de vore rena hälsokuren nä...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En kaka i ugnen med Blogkeen
Följ En kaka i ugnen med Bloglovin'

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017 >>>
Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se