Direktlänk till inlägg 22 juni 2017

Rabarberkladdkaka och glad midsommar!

Av enkakaiugnen - Torsdag 22 juni 22:51

    Rabarberna har äntligen växt till sig och det är ju lite roligt det där att bara kunna gå ut och hämta växter och bär på tomten och laga till dem. Särskilt när man börjat från noll, med en jordhög och en altan i princip.

Idag var också första bakdagen på länge. En sån där dag som jag hade massor av förut, med P3 morgonpasset som sällskap och en ocean av tid i köket. Lite balsam för själen helt enkelt. Det blev Leilas rabarberbullar som är så grymt goda och en laddning havretekakor. Kan nästan äta ihjäl mig på dem. Sist men viktigast, en rabarberkladdkaka som ska fungera som midsommartårta imorn. Tänker mig att den ska toppas med vispgrädde, vaniljvisp och så en laddning jordgubbar på toppen. Det kan bli bra. Här är receptet, från ICA. Hoppas ni får en fin midsommar!


Rabarberkladdkaka med vit choklad Ca. 10 bitar

100 g smör
100 g vit choklad
2 dl strösocker
1 krm salt
2 ägg
2 dl vetemjöl
200 g rabarber
1/2 msk potatismjöl
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C.  
  1. Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.  
  2. Smält smöret i en kastrull, ta av från plattan. Bryt chokladen i bitar och lägg ner dem i smöret och låt dem smälta under omrörning.
  3. Blanda i socker och salt. Rör ner ett ägg i taget i smör- och chokladblandningen.
  4. Vänd ner mjölet i smeten och häll den i formen.
  5. Skär rabarbern i bitar och blanda med potatismjölet och strö över kakan.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 minuter (kortare om du vill ha en kladdigare kaka). 
  7. Lossa runt kakans kant med en kniv medan den fortfarande är varm. Låt kakan svalna i formen på ett galler. Låt kakan bli ordentligt kall innan den serveras.
  8. Till garnering: Pudra eventuellt över florsocker och pärlsocker innan servering.
  9.    
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Tisdag 15 aug 08:00


      Den här kakan rör man ihop på 2 minuter. Hur enkel som helst och dessutom riktigt söt och god. Det blir en ganska liten kaka, räcker till ca. 6 personer. Här är receptet, från Lindas bakblogg.   Hallonkaka i brödform 6 portioner 1 ägg1...

Av enkakaiugnen - Söndag 13 aug 08:00


    Idag blev det äntligen något av skogshallonen. Det blev två olika, snabbakade kakor. Den ena med hallon och lime, den andra med nektarin, hallon och kardemumma. Lite peach melba-stuk på den. Riktigt goda båda två, men lite väl syrliga kanske ...

Av enkakaiugnen - Lördag 12 aug 22:02


         Har fått ett begär efter pesto denna sommar. Äter den med jordgubbar, grönkål och halloumi i en sallad för det mesta, eller med pasta såklart. Den funkar också riktigt bra på kex av olika slag. Den är ett litet hopkok av det jag har hemma ...

Av enkakaiugnen - Fredag 11 aug 23:46


  Och så var det hallonen. Det tar liksom inte slut nu. Kanske för att jag istället för att rensa sitter här och drömmer mig bort till vad jag ska göra av denna ocean av bär så småningom. Av hallonen tänker jag mig att det kan bli något av följand...

Av enkakaiugnen - Onsdag 2 aug 19:00


Blåbäret, det vilda alltså, är sannolikt ganska underskattat. Troligen på grund av de så kallade "superbären" som lanseras som väldigt nyttiga och ska flygas hit från andra sidan jorden. Här marknadsförs de sedan som att de vore rena hälsokuren nä...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En kaka i ugnen med Blogkeen
Följ En kaka i ugnen med Bloglovin'

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017 >>>
Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se