Direktlänk till inlägg 22 juni 2017

Rabarberkladdkaka och glad midsommar!

Av enkakaiugnen - Torsdag 22 juni 22:51

    Rabarberna har äntligen växt till sig och det är ju lite roligt det där att bara kunna gå ut och hämta växter och bär på tomten och laga till dem. Särskilt när man börjat från noll, med en jordhög och en altan i princip.

Idag var också första bakdagen på länge. En sån där dag som jag hade massor av förut, med P3 morgonpasset som sällskap och en ocean av tid i köket. Lite balsam för själen helt enkelt. Det blev Leilas rabarberbullar som är så grymt goda och en laddning havretekakor. Kan nästan äta ihjäl mig på dem. Sist men viktigast, en rabarberkladdkaka som ska fungera som midsommartårta imorn. Tänker mig att den ska toppas med vispgrädde, vaniljvisp och så en laddning jordgubbar på toppen. Det kan bli bra. Här är receptet, från ICA. Hoppas ni får en fin midsommar!


Rabarberkladdkaka med vit choklad Ca. 10 bitar

100 g smör
100 g vit choklad
2 dl strösocker
1 krm salt
2 ägg
2 dl vetemjöl
200 g rabarber
1/2 msk potatismjöl
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C.  
  1. Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.  
  2. Smält smöret i en kastrull, ta av från plattan. Bryt chokladen i bitar och lägg ner dem i smöret och låt dem smälta under omrörning.
  3. Blanda i socker och salt. Rör ner ett ägg i taget i smör- och chokladblandningen.
  4. Vänd ner mjölet i smeten och häll den i formen.
  5. Skär rabarbern i bitar och blanda med potatismjölet och strö över kakan.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 minuter (kortare om du vill ha en kladdigare kaka). 
  7. Lossa runt kakans kant med en kniv medan den fortfarande är varm. Låt kakan svalna i formen på ett galler. Låt kakan bli ordentligt kall innan den serveras.
  8. Till garnering: Pudra eventuellt över florsocker och pärlsocker innan servering.
  9.    
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Söndag 3 dec 15:35

  Ursäkta en hemsk bild, men det var den enda jag hann få till innan kakan skulle serveras. Bli inte lurad, den blev såå mycket godare än den ser ut! Var så sugen på en chokladkaka och har snöat in lite grann på rom just nu så det fick bli en rom-...

Av enkakaiugnen - Tisdag 21 nov 20:23

     I helgen var mormor, morfar, mamma och pappa här och fikade med oss och det var så mysigt. Det var ju första dagen med snö det här året och då börjar ju julen smyga sig på lite. Det kräver ju en saffranskaka och denna gång blev det Leilas recep...

Av enkakaiugnen - Måndag 6 nov 20:52

            Det här är en favorit sen jag var liten! Mamma har nog gjort den varje höst, det säger något om vad himla god den är. Safitg på något vis, inte torr som paj kan bli ibland. Det är liksom en knäckig konsistens på pajdegen. Den är lätt at...

Av enkakaiugnen - Söndag 29 okt 20:00

        Äntligen ett glutenfritt bröd utan mjölmix med god smak som håller ihop bra. Havremjöl är en ny favorit! Jag testar ju titt som tätt glutenfria recept, mest för att jag mår bäst av att inte äta mjöl för ofta. Eftersom jag ändå älskar brö...

Av enkakaiugnen - Söndag 29 okt 19:45

    Jag har alltid gillat lingon i det jag bakar, det är nånting med det där syrliga och smakrika, långt från sötslisket som lockar. Det ironiska i det hela är ju att man då måste ha i en hel del socker för att kompensera för syran så det blir ju...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En kaka i ugnen med Blogkeen
Följ En kaka i ugnen med Bloglovin'

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017 >>>
Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se