Direktlänk till inlägg 26 augusti 2017

Kryddiga Vinbärsrutor med muscovadosocker!

Av enkakaiugnen - 26 augusti 2017 23:35

Det här blev en vädligt smakrik kaka, lite höstig sådär med syrliga vinbär och muscovadosocker. Nu hade jag däremot inget sånt så det fick bli en blandning av chai-socker (socker med kanel och kardemumma), brun farin och vanligt socker. Gick fint det med och det blev väldigt kryddigt och gott. Gillar verkligen den här kombon av den söta kolasmaken och vinbär till,här finns den som rund kaka också: Vinbärskaka.

Vill man hellre göra rutor som jag gjorde idag, så kommer recepet här:

Vinbärsrutor ca. 20 st låga

150 g rumsvarmt smör

2 dl muscovadosocker

2 ägg

3 dl vetemjöl

1 ½ dl kokosflingor

2 tsk bakpulver

1 dl mjölk

2 dl vinbär (går bra med både svarta och röda)


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

1. Lägg bakplåtspapper i en form, ca. 20 x 20 cm.

2. Rör/vispa smör och socker poröst. Blanda ner äggen.

3. Blanda mjöl, bakpulver, och kokos i en skål och rör sedan ner det i smeten.

4. Tillsätt mjölk och blanda väl.

5. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca. 7 minuter.

6. Ta ut kakan och strö över vinbären. Grädda kakan i ytterligare 30 minuter. Känn med en sticka att den är klar.

7. Låt svalna lite och skär i rutor. Pudra över lite florsocker om bären är för syrliga.                 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Söndag 29 juli 19:18

        Igår blev jag medbjuden på middag med en kompis. Riktigt trevligt och gott, fick testa vietnamesiska vårrullar för första gången. Alltid roligt när mat och middagar kräver lite arbete innan man kan äta. Till efterrätt fick vi fruktsallad o...

Av enkakaiugnen - Söndag 29 juli 16:00

    Frallor? Nja... formen blev lite..platt. Tur man bryr sig mer om insidan då. Jahapp. Har ju längre levt på dessa havrefrallor nu som är glutenfria och bara så goda, särskilt att rosta! Det enda dåliga med dem är att det är jäst i så det tar...

Av enkakaiugnen - Lördag 28 juli 19:45

      Sommarens klart enklaste efterrätt, efter glasspinne såklart. Gott och fräscht, men ändå tillagat. Hittade receptet på Underbaraclara och höftade hej vilt efter det. Servera med grädde, färskostkräm eller vaniljglass och krossade drömmar. Him...

Av enkakaiugnen - Söndag 15 juli 17:03

           I går testade vi denna kräm som efterrätt tillsammans med en somrig fruktsallad med jordgubbar, kiwi och mango. Tanken var att varva det i glas och ha lite smuldeg över. Men då kom jag på att världens bästa mormor har en hel del rullrån...

Av enkakaiugnen - Onsdag 4 juli 22:00

Det har året har varit lite för baklöst Det hinns helt enkelt inte med att sno ihop en bulldeg också mitt när ekorrhjulet snurrar som allra fortast. Jag har ändå några måsten, vissa bröd och annan mat är helt enkelt för bra för att låta bli. Jag tänk...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En kaka i ugnen med Blogkeen
Följ En kaka i ugnen med Bloglovin'

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017 >>>
Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se