Direktlänk till inlägg 11 maj 2018

Bästa hallonmuffinsen!

Av enkakaiugnen - 11 maj 2018 12:18

 

Har inte bloggat på en evighet känns det som. Knappt bakat heller, ekorrhjulet snurrar liksom lite för fort nu. Det roliga är däremot att jag numer har bra baksällskap i form av en glad tvååring som ska hjälpa till. Här om kvällen blev det hallonmuffins. Jag har lämnat det klassiska muffinsbakandet, hela vispa ägg och socker-grejen och använder ett annat recept nu som är enklare och dessutom blir muffinsarna så mycket saftigare och godare. Receptet är från början till en kaka som jag bakat i alla möjliga former här på bloggen innan, Mariannes chokladkaka heter den. Min absoluta favoritkaka. Som en marabou chokladkaka men i mjuk form. Det här receptet är däremot lite omgjort och med vanilj och hallon istället för choklad. Verkligen värt ett försök, särsklt om man har ont om tid. Glad sommar!


Hallonmuffins 12 st

3 dl socker

2,5 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

150 g smält smör

2 ägg

1,5 dl kokande vatten

Ca. 1 dl hallon

pärlsocker


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.  

2. Smält smöret och koka vattnet.

3. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.

4. Blanda ner det smälta smöret i smeten.

5. Rör ner äggen, ett i taget.

6. Rör ner vattnet och rör till en jämn smet.

7. Fördela smeten i 12 muffinsformar, helst i en muffinsplåt.

8. Strö över hallon över varje muffins och tryck ner dem lite. Strö över pärlsocker.

9. Grädda i ca. 20 minuter - känn efter så de inte är kladdiga.

Klart!

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Tisdag 16 juli 16:56

        Det här var ett perfekt recept för mig. Det går snabbt att göra, kräver få ingredienser och är så lite omständigt som det går. Blev dock lite besviken på resultatet, tyckte smaken blev lite för söt. Nästa gång ska jag prova med hälften av ...

Av enkakaiugnen - Tisdag 16 juli 16:40

Åh denna kärlek till mackor. Kan verkligen förstå Lasse Kronér som skrev boken 80 väldigt goda mackor och David Sundin med kamrat som gjorde en podd om samma bok. Då fokuserade dom visserligen på påläggen tror jag, här är det mer fokus på själva b...

Av enkakaiugnen - Söndag 7 juli 21:14

Först av allt, ursäkta dålig bildkvalitet. Hann inte riktigt med fotandet innan familj och släkt skulle äta upp den. Här är en klassisk rabarberpaj, bara det att rabarberna tog slut så jag fick röra ner lite jordgubbar också. Men det gjorde det ...

Av enkakaiugnen - Söndag 7 juli 20:57

        Våren har inneburit en viss radioskugga, men nu så! Den här sommaren visar sig vara en baksommar. När regnet strilar ner och man mer än någonsin längtar efter en charterresa till vilket varmt land om helst, så får man nöja sig med värmen...

Av enkakaiugnen - Lördag 5 jan 15:18

        I år firade vi in det nya året i Stöde. Det blev en riktigt bra nyårsafton med en massa god mat, trevligt folk och spel. Det är inte lika vildsint nu som förr och det är kanske lika bra. Vi gjorde efterättstårtan och jag testade ett helt n...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En kaka i ugnen med Blogkeen
Följ En kaka i ugnen med Bloglovin'

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2018 >>>
Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se